Orzul verde conține la fel de multe proteine precum carnea, dar într-o formă ușor digerabilă, și abundă în vitamine, minerale, aminoacizi, enzime și clorofilă.
Datorită acestei compoziții, orzul verde este benefic pentru toate țesuturile și organele, dar în special pentru inimă, artere, plămâni, ficat, articulații și oase. Orzul verde conține de 11 ori mai mult calciu decât laptele de vacă, de cinci ori mai mult fier decât spanacul și de șapte ori mai multă vitamina C decât sucul de portocale.
Orzul verde conține enzime digestive unice, care distrug substanțele toxice din alimente, și compuși antiulceroși care protejează de răni mucoasa stomacului. Totodată, s-a constatat că în compoziția orzului verde intră substanțe antioxidante și anticancerigene.
Cel mai puternic antioxidant din orzul verde este superoxid-dismutaza (SOD), care elimină radiațiile, poluanții și toxinele din celulele noastre. Principalul rol al sucului de orz verde, constă în creșterea imunității corpului, fiind indicat de asemenea diabeticilor.
Având un efect antiinflamator, se recomandă administrarea sa în răceli asociate cu febră, ajută la scăderea febrei și reduce inflamația organelor digestive, reglează metabolismul, menține tonusul energetic, adjuvant în curele de slăbire și controlul greutății, combate oboseala fizică și psihică, durerile musculare.
Orzul verde este eficient și în cazul următoarelor afecțiuni: anorexie, anemie, stomatite, afecțiuni oculare, gastrice, ulcer, cancer, colite, pancreatite, afecțiuni hepatice, constipație, ateroscleroză cerebrală, infarct miocardic, hipertensiune, hipotensiune, astm bronșic, gripe, viroze pulmonare, TBC pulmonar, rinite alergice, dereglări hormonale, diabet, obezitate, retard psiho-motor, neurastenie, insomnie, schizofrenie, epilepsie, nevralgie de trigemen, nevralgie facială, reumatism articular acut, lombosciatică, artrite, acnee, efelide, dermatite, eczeme, ulcere varicoase, tromboflebite, hemoroizi, fracturi, formarea calusului în sarcină la femei, avitaminoze, alopecie, sterilitate, impotență sexuală.
Extractul din orz verde este un supliment alimentar foarte bun pentru persoanele cu diabet! Starea sănătății fizice a pacientului cu diabet zaharat tip I sau tip II se înrăutățește progresiv, una din cauze fiind regimul alimentar restrictiv, impus de boala în sine. Sistemul imunitar al acestuia are de suferit, acest aspect determinând mai multe complicații. Totuși, extractul din orz verde poate contracara toate aceste neajunsuri. Prin conținutul său bogat în minerale și oligoelemente, extractul din orz verde asigură necesarul zilnic într-un mod simplu și fără efort. De menționat în mod deosebit, aportul de crom atât de important pentru producția zilnică de insulină.
Astfel, putem spune că acest extract din orz verde are efecte benefice asupra glicemiei, menținând nivelul normal de glucoză din sânge.
Este recomandat ca aceste informații să fie utilizate sub îndrumarea unui terapeut specialist în terapii alternative.
Mihai MOISOIU
Terapeut – terapii alternative
www.nearyou.eu
Telefon: 0753937223