Omletă rustică



Omletă rustică
Omletă rustică

4 porții – 25 minute

  • 300g cartofi cu coaja roșie
  • 8 ouă
  • 100ml ulei de măsline
  • 4 linguri făină
  • sare, piper

Curățați cartofii de coajă, spălați-i, ștergeți-i și tăiați-i în rondele cu grosimea de 3 – 4mm. Treceți-i de câteva ori prin făină, până când sunt pe amândouă părțile bine înfăinați. Ungeți o tigaie rotundă cu ulei și tapetați–o cu rondelele de cartofi. Prăjiți cartofii în ulei pe amândouă părțile, până devin crocanți. Eliminați o parte din ulei, așezați cartofii în strat uniform în tigaie și deasupra lor turnați ouăle bine bătute, condimentate cu sare și piper. Acoperiți tigaia și țineți-o la foc mic, până când se frige omleta pe o parte. Întoarceți omleta pentru a o frige și pe cealaltă parte. Serviți omleta fierbinte cu salată de roșii cu usturoi.