Americanii mănâncă la restaurant, în medie, de cinci ori pe săptămână, cel mai adesea la cele de tip fast-food, fapt care duce la creșterea riscurilor de instalare a obezității, potrivit unui studiu la care au participat peste 12.000 de persoane, transmite AFP.
Cele mai populare restaurante la americani sunt cele de tip fast-food, pentru micul dejun și prânz. Seara, americanii preferă tot fastfood-urile sau restaurantele „familiale”.
Indicele de masă corporală (IMC) al celor care mănâncă în astfel de restaurante de trei – șase ori pe săptămână este superior celui al persoanelor care preferă să mănânce acasă și care iau masa în oraș doar de două – trei ori pe săptămână.
Fiecare masă luată în oraș săptămânal înseamnă o jumătate de kilogram în plus. Persoanele care mănâncă în oraș de două ori pe săptămână se îngrașă, în medie, cu 1,25 kilograme, în timp ce persoanele care mănâncă în oraș de trei ori pe săptămână se îngrașă, în medie, cu două kilograme, potrivit studiului prezentat la conferința anuală asupra obezității care a avut loc la New Orleans.
Oamenii au fost întrebați ce i-ar motiva să-și schimbe obiceiurile alimentare. 50% dintre participanții la studiu au afirmat că hrana sănătoasă ar trebui să fie mai ieftină.
„Pentru că oamenii vor continua să mănânce în oraș, ar trebui să li se ofere o alimentație sănătoasă, gustoasă și la prețuri atractive”, potrivit profesorului Gary Foster, coordonatorul studiului.
Studiul a fost realizat de cercetătorii de la Universitatea Temple, Pennsylvania, în perioada 2004 – 2006.




