Roxana Praznițchi este singura suceveancă de pe lista de candidați a FORȚEI CIVICE pentru alegerile europarlamentare din 25 mai. La doar 27 de ani, membră FC încă de la înființarea partidului, a reușit să câștige încrederea colegilor săi și a președintelui partidului, domnul Mihai-Răzvan Ungureanu, că este unul dintre tinerii care pot face schimbarea de care are nevoie clasa politică românească. Acesta este de altfel și motivul înființării FORȚEI CIVICE, nevoia de oameni tineri, curați și competenți care să conducă, într-o bună zi, România.
Născută în Suceava, absolventă a Colegiului Național “Ștefan cel Mare”, a Facultății de Drept din București și apoi a unui masterat în Științe Penale în cadrul aceleiași Universități, Roxana și-a descoperit încă din adolescență pasiunea pentru politică. După terminarea facultății a urmat modulul “Diplomație și Securitate “ organizat de Institutul Diplomatic Român, iar din toamnă va începe cursurile Colegiului Național de Apărare.
În 2012 s-a decis să se implice activ în politică alăturându-se Inițiativei Civice de Centru-Dreapta pentru ca, mai apoi, să devină membru al FORȚEI CIVICE, unde a pus umărul la construcția Organizației de Tineret și Studenți, al cărei Secretar General este în prezent.
Proiectul Roxanei pentru Parlamentul European este axat pe două domenii: educația și turismul.
“Prin prisma activității mele din cadrul OTS FC am intrat în contact cu mulți tineri, dar și cu problemele de care se lovesc aceștia în România, de care m-am lovit și eu, și care ne afectează pe toți de altfel, de la intrarea în ciclul primar de învățământ până la absolvirea facultății și integrarea pe piața muncii. În încercarea de a găsi soluții pentru aceste probleme, activitatea din ultimul an a organizației s-a axat în special pe elaborarea de legi și programe în domeniul educației. Printre acestea se numără un proiect de lege care reglementează internshipul, măsură menită să compenseze lipsa de aplicabilitate a programei facultăților și a le da tinerilor șansa să capete competențe practice în cadrul unei firme sau instituții, lucru care mai apoi îi va ajuta în găsirea unui loc de muncă. Tot în sfera educației ne alăturăm proiectului Tineretului Popular European de facilitare a accesului tinerilor pe piața europeană a muncii prin scutirea de taxe și impozite, încurajarea antreprenoriatului și îmbunătățirea și modernizarea programei școlare.
Celălalt domeniu pe care îmi propun să îl promovez din Parlamentul European este turismul. Nici nu avea cum să fie altfel având în vedere meleagurile pe care am copilărit. Este trist și dezamăgitor că imensul potențial agro-turistic al unor stațiuni precum Vatra Dornei, Gura Humorului sau Câmpulung Moldovenesc, precum și potențialul turismului ecumenic din Nordul Bucovinei nu au fost aproape deloc exploatate în ultimii 20 de ani. Printr-un program de atragere de fonduri europene și printr-o promovare activă și inteligentă, aceste locuri, cu frumusețea peisajelor și tradițiilor lor, ar putea fi valorificate și ar deveni o sursă constantă și consistentă de venit pentru bugetul de stat.”
O suceveancă pe lista FC pentru alegerile europarlamentare din 25 mai
