Un filmuleț realizat în luna noiembrie a anului trecut și postat pe YouTube, care a adunat peste 2.000 de vizionări, surprinde un autoturism Dacia Logan pe DN 17, în zona Câmpulung Moldovenesc, al cărui șofer, o femeie – susține cel care a filmat, face o mulțime de manevre neregulamentare, ba chiar inconștiente. Femeia de la volanul Daciei Logan (SV-09-GVD) taie curbele, intrând „adânc” pe contrasens, de unde nu se grăbește să revină pe banda sa, iar apoi depășește în două rânduri pe linie continuă. Nu mai puțin adevărat este și că șoferul care o filmează rulează după aceasta cu viteză (chiar și cu peste 120 de kilometri la oră, conform soft-ului de pe camera acestuia) și depășește și el linia continuă.
Ce se vede pe imagini
Filmarea începe din zona satului Valea Putnei, în comuna Pojorâta, și continuă timp de aproape 5 minute până la ieșirea din Câmpulung Moldovenesc. În prima parte a filmării persoana care conduce autoturismul Dacia Logan intră de mai multe ori pe sens opus, pentru a tăia curbele.
La un moment dat, în municipiul Câmpulung Moldovenesc, șoferul care filmează și care între timp depășise Loganul, este depășit la rândul său, pe linie continuă, deși două mașini vin de pe sensul opus de mers.
Inconștiența conducătoarei auto nu se oprește aici. La ieșirea din Câmpulung Moldovenesc aceasta mai intră într-o depășire foarte periculoasă, pe linie continuă, deși din nou din sens opus vin alte mașini.
Imaginile video, surprinse pe cea mai periculoasă porțiune de drum din județ
Mai trebuie amintit că zona pe care s-a făcut filmarea este, statistic, cea mai periculoasă șosea din județ. În ultima perioadă de timp, pe DN 17, pe sectorul Vama-Pojorâta, s-au petrecut cele mai multe tragedii rutiere, inclusiv un accident cu patru morți. Mai toate accidentele au avut în prim-plan viteza și depășirile neregulamentare, exact abaterile pe care le comite persoana care conducea autoturismul Dacia Logan.
DN 17, din Suceava spre Ardeal, a devenit șoseaua pe care se petrec cele mai multe accidente mortale din județ la puțin timp după ce a fost reabilitată. Calitatea bună a drumului, fără gropi și cu benzi late, și circulația nu foarte densă în mai multe momente ale zilei înseamnă adesea risc ridicat de producere a unor accidente, totul pentru că unii șoferi vor să câștige câteva minute în plus la drumurile pe care le au de făcut.