Rețeta ciupercilor preparate la cuptor cu sos de unt și usturoi se adresează, așa cum susține și autoarea ei, maestrul bucătar Delia Smith, acelor persoane care adoră melcii copți în sos de unt cu usturoi, dar care nu pot să mănânce melcii din tavă, relatează dailymail.co.uk.
Ingrediente:
450 de grame de ciuperci
2-3 căței de usturoi zdrobit
175 de grame de unt, la temperatura camerei
1-2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat
1 lingură de suc de lămâie
sare și piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Încălziți cuptorul la temperatura de 220 de grade Celsius.
Începeți prin a pregăti ciupercile, prin simpla lor ștergere cu o hârtie de bucătărie, apoi scoateți-le cozile, fără însă a le arunca la gunoi.
Într-un vas mic, amestecați usturoiul zdrobit cu untul și adăugați pătrunjelul și sucul de lămâie.
Presărați în acest amestec sare și piper negru măcinat.
Aranjați într-o tavă pălăriile ciupercilor cu partea curbată în jos, într-o tavă, adăugând printre ele și cozile ciupercilor.
Umpleți fiecare pălărie de ciupercă cu sos de unt cu usturoi și împrăștiați restul amestecului deasupra cozilor de ciupercă din tavă.
Introduceți tava pe raftul cel mai de sus din cuptorul preîncălzit și coaceți timp de 10-15 minute, până când untul se va răspândi în tavă iar ciupercile vor căpăta un aspect ușor rumenit.
Preparatul se servește imediat, împreună cu bucăți de pâine crocantă care au capacitatea de absorbi perfect sosul de unt cu usturoi.