O rețetă de toamnă: Lasagna vegetariană cu sos pesto



Odată cu sosirea toamnei, nutriționiștii britanici recomandă „Lasagna vegetariană cu sos Pesto” tuturor persoanelor care doresc să gătească un preparat simplu și delicios, informează ivillage.com.
Ingrediente:
1 1/3 ceașcă de brânză parmezan rasă
250 de grame de brânză ricotta
piper – după gust
sare – după gust
1 ceașcă de sos pesto (sos de busuioc cu parmezan, muguri de pin și ulei de măsline)
900 de grame de sparanghel tocat mărunt
1 căpățână de usturoi tocat
450 de grame de paste lasagna
250 de grame de brânză mascarpone
Mod de preparare:
1. Încălziți cuptorul la temperatura de 200 de grade Celsius.
2. Umpleți pe jumătate un vas mare cu gheață, apoi turnați deasupra apă.
3. Într-un vas cu apă fierbinte și sărată, fierbeți sparanghelul timp de 3 minute, neacoperit. Scurgeți apa și puneți-l în vasul cu cuburi de gheață, pentru a opri fieRberea. După aproximativ 5 minute, puneți sparanghelul pe un platou, sub un șervet de hârtie.
4. Între timp, amestecați brânza ricotta cu brânza mascarpone, cu usturoiul, cu sarea și cu piperul.
5. Ungeți fundul unei tăvi de 20 cm x 20 cm cu ulei de măsline. Așezați pastele lasagna pe fundul tăvii. Turnați o treime din amestecul preparat la punctul precedent, apoi o treime din sosul pesto și un strat de sparanghel. Presărați deasupra brânză parmezan rasă. Repetați această operațiune de încă două ori. Așezați deasupra paste lasagna și ungeți cu unt. Turnați încă o treime din ceașca de brânză Parmezan pe deasupra. Acoperiți cu o folie. (Acest amestec poate fi pregătit cu o zi înainte și păstrat în frigider).
6. Coaceți la cuptor timp de 30 de minute, cu folie de aluminiu deasupra tăvii. Înlăturați folia și continuați coacerea până când partea de deasupra devine aurie cu ușoare irizații maronii.