O rețetă de sezon – negrese cu ciocolată, dovleac și arahide



Odată cu venirea toamnei, experții britanici în gastronomie recomandă prepararea unui desert de sezon bazat pe ciocolată, dovleac și arahide, informează dailymail.co.uk.
Ingrediente
Pentru pasta de dovleac:
25 de grame de unt
75 de grame de cremă de brânză
100 de grame de zahăr pudră
1 ou
100 mililitri de piuré de dovleac
1 lingură de extract de vanilie
1/2 lingură de ghimbir pasat
75 de grame de făină integrală
Pentru pasta de ciocolată:
200 de grame de unt nesărat
200 de grame de ciocolată neagră mărunțită
3 ouă mari
300 de grame de zahăr
2 linguri de extract de vanilie
125 de grame de făină integrală
un vârf de cuțit de sare
100 de grame de arahide sfărâmate
Numărul de porții obținute – 20
Mod de preparare:
1. Încălziți cuptorul la 160-180 grade Celsius. Ungeți cu unt și căptușiți o tavă dreptunghiulară cu dimensiunile de 20x30x4 centimetri cu hârtie pentru copt. Pentru a prepara pasta de dovleac, amestecați toate ingredientele împreună până se omogenizează. Pentru pasta de ciocolată, topiți untul și ciocolata împreună, fie la microunde la o temperatură medie, fie la baie de aburi.
2. Într-un vas separat, amestecați ouăle, zahărul și extractul de vanilie cu un mixer electric până această compoziție devine groasă și cremoasă. Turnați apoi amestecul de ciocolată cu unt. La final, presărați făina, sarea și arahidele.
3. Turnați amestecul de ciocolată în tava pentru copt și întindeți această pastă pe întreaga suprafață. Presărați din loc în loc, deasupra acestui strat, câte o lingură din pasta de dovleac, iar apoi, folosind partea netăioasă a unui cuțit, întindeți-o și amestecați-o cu partea superioară a stratului de ciocolată.
4. Introduceți tava în cuptor și lăsați-o să se coacă timp de 25 de minute, până când partea de deasupra începe să se crape. Lăsați prăjitura să se răcească timp de 40-45 de minute înainte de a o tăia în pătrate de dimensiuni egale.