Reușită

O echipă de studenți de la USV va reprezenta România la un concurs internațional pentru crearea de produse alimentare inovative



Echipa studenților de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul USV, alături de juriu și profesorii coordonatori
Echipa studenților de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul USV, alături de juriu și profesorii coordonatori

Un echipaj de studenți ai Facultății de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) va reprezenta România la faza internațională a competiției „Ecotrophelia”, ce va avea loc la Paris, în perioada 19-20 octombrie 2014. Concursul are drept scop încurajarea creativității studenților în dezvoltarea unor produse alimentare eco-inovative, de calitate, destinate consumului uman și prietenoase cu mediul înconjurător.
Produsul „TopIce Icecream” a câștigat premiul I, trofeul fazei naționale a competiției „Ecotrophelia” și dreptul de a reprezenta România la faza internațională a concursului. Echipa câștigătoare a locului I a fost formată din studenții Ionela Nechifor, Simona Iețcu, Ionica Coțovanu, Valentina Mancaș, coordonatori științifici fiind conf. univ. dr. ing. ec. Adriana Dabija și conf. univ. dr. ing. ec. Cristina Gabriela Constantinescu.
Mai multe premii pentru studenții suceveni
În total, trei echipe de studenți ai Facultății de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) au participat, în perioada 26-29 iunie, la cea de a treia ediție a competiției naționale „Ecotrophelia”, care s-a desfășurat la Universitatea „Sapienția” Miercurea Ciuc. Concursul a fost deschis tuturor studenților înscriși la programele de studii de licență, masterat și doctorat.
Pe lângă reușita studenților calificați la faza internațională, studenții USV s-au remarcat și cu alte performanțe.
Produsul „Margareta gluten-free muffins” a obținut două premii: premiul II al compeției „Ecotrophelia” și premiul special pentru cel mai bun concept de marketing oferit de compania SC Covalact SA. Echipa câștigătoare a locului II a fost formată din studenții Andrei Cicioc, Camelia Doroftei, Ilie Doroftei, Ana-Maria Gontariu, coordonatori științifici: conf. univ. dr. ing. ec. Cristina Gabriela Constantinescu, conf. univ. dr. ing. Ioan Gontariu.
Cea de a treia echipă a USV participantă la concurs a fost echipa formată din studenții Ovidiu Procopeț, Daniela Larisa Zaharia, Loredana Petruneac, Cosmin Botezatu. Aceștia au prezentat produsul „Smoked Trout Cod with Truffles”, avându-i coordonatori științifici pe conf. univ. dr. ing. ec. Cristina Gabriela Constantinescu și conf. univ. dr. ing. ec. Adriana Dabija.
Juriul național al competiției a fost compus din șapte membri, specialiști în domeniul industriei alimentare, de la diferite firme de profil, indicați de Asociația Specialiștilor din Industria Alimentară din România ca fiind persoane competente și independente.
Studenții suceveni au concurat cu 14 echipe studențești de la facultăți cu profil de inginerie alimentară din cadrul a șapte universități din țară: Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Iași, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Sapienția” din Miercurea Ciuc, Universitatea Valahia din Târgoviște, Universitatea din Oradea, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului.
Concursul „Ecotrophelia” a fost organizat sub egida Asociației Specialiștilor din Industria Alimentară din România și a Asociației Platforma Tehnologică „Food For Life”.



Recomandări