„O chestiune economică”
„Metăsăriile, dantelele și alte obiecte de lux, sunt din cele care credem că trebuie să le avem dar ele nu ne aduc nici un folos și ne fac nesuferită viața; noi lucrăm luna întreagă cu sudoarea feței noastre, primim banii atât de greu câștigați, ajungem până la pragul locuinței noastre și aice ne așteaptă jidovimea, ca să-i înmânăm pentru nimicurile procurate întregul câștig al sudorii noastre. Nouă ne rămâne doar atâta, ca să putem trăi cele dece dile dintâiu ale lunei; în cele douădeci de zile din urmă ale lunei suntem nevoiți a ne procura toate cele trebuincioase pe datorie, plătind orice îndoit și treit. Astfeliu ne merge la toți, la dascăli, la învățători, la preoți și la amploaiați, noi trăim de adi pe mâine și o singură nenorocire, făr de care viața nu poate fi, ne aruncă în ghiarele cămătarilor, cari ne sug chiar și măduva. Toate aceste se întâmplă la noi pentru că suntem captivi de ideea că progresul constă în mulțimea trebuințelor”.
„Revista Politică”, Anul I, nr. 24, Mai 1887.
„Stațiunea climaterică Solca”
„Se aduce pe calea aceasta la cunoștință publicului vizitator că stațiunea climaterică Solca se deschide la 1 Iunie 1935. Așezată la poalele Carpaților Bucovinei, Solca are o climă căutată și potrivită pentru bolnavii în convalescență și anemici, cu bronchită și catar la plămâni. Parcurile solide de brad și molid, bine înzestrate și întreținute în cea mai perfectă curățenie, prezintă adevărata localitate de recreere, iar pentru adăposturi și menaj există restaurante, cofetării și vile de prim rang, locuințe cu tot confortul cel mai modern și cu prețuri foarte reduse la hrană și chirie. Băi de brad și sare, acid carbonic, inhalațiuni moderne, băi la soare cu plajă. Ocazii de excursiuni. Medici specialiști. Automobile la toate trenurile la gara Cacica cu prețuri absolut reduse”.
„Glasul Bucovinei”, Anul XVIII, nr. 4567, Mai 1935.
„Fălticeniul”
„Este incontestabil faptul că Fălticeniul devine un oraș tot mai frumos, mai primitor. Alături de marile unități industriale – Filatura de in și cînepă, Combinatul forestier – ridicate în anii de democrație populară, aici s-au construit multe blocuri de locuințe, un nou local pentru școala medie, cinemascopul, complexul de deservire meșteșugărească și alte obiective. La Fălticeni, înșiși oamenii sînt alții: plini de viață, harnici, gospodari. Atunci cînd e vorba de schimbarea în mai frumos a localității în care trăiesc și muncesc ei răspund cu însuflețire la chemările organelor locale de partid și de stat. Cum treci pe principalele artere ale orașului și prin parcurile lui, observi că gospodarii de aici au început a face lucruri bune. Străzile au fost curățate, pe multe din ele s-au plantat peluze de flori și garduri vii, spațiile verzi din fața cinematografului, complexului de deservire meșteșugărească, etc. au fost reamenajate cu gust. Pe strada Republicii, straturile de flori au fost încadrate cu borduri mozaicate, ceea ce dă un aspect și mai plăcut centrului orașului. Începînd din luna mai, localnicii și vizitatorii pot să-și petreacă din timp în parcul «Băncuța», un minunat loc de recreere. Aici s-au refăcut zidurile de sprijin, s-au montat garduri din plasă de sîrmă, a fost refăcută instalația de alimentare cu apă, s-au amenajat terase, alei, straturi cu flori. Bune locuri pentru distracție ar putea fi ștrandul de la Rădășeni și iazul mare de la marginea orașului la care se cer însă unele amenajări”.
„Zori noi”, Anul XVIII, nr. 5096, Suceava, Mai 1964.