O alimentație naturală, bogată în antioxidanți asigură starea de bine la început de primăvară, când organismul are nevoie de resurse de energie pentru a face față schimbărilor de temperatură și luminozitate, pentru că este slăbit și demineralizat din cauza iernii, informează un comunicat.
O alimentație naturală, bogată în antioxidanți este necesară organismului pentru a se pregăti pentru modificările cauzate de trecerea de la un anotimp la altul.
Potrivit unui studiu furnizat de Nescafe, antioxidanții produși de organism nu reușesc să reducă total efectele radicalilor liberi, de aceea este nevoie de antioxidanții din alimentație. În plus, pe măsură ce organismul înaintează în vârstă, nivelul antioxidanților produși de organism scade, fiind necesar să se consume cât mai multe alimente cu efect antioxidant.
Fructele și legumele care conțin vitaminele E și C, seleniu și carotenoizi, precum betacaroten, ar trebui incluse în alimentația zilnică. Vitamina C poate fi găsită în citrice, kiwi, fructe de pădure, iar vitamina E, în cereale, semințe de floarea soarelui, migdale, ulei vegetal și verdețuri. Carotenul poate fi asigurat prin consumul de cartofi, morcovi, mango, spanac, broccoli.
De asemenea, printre alimentele bogate în antioxidanți se numără cafeaua. Antioxidanții din cafeaua solubilă contribuie la protejarea celulelor sănătoase împotriva deteriorării provocate de oxidanți, fiind benefici pentru starea generală a organismului în orice perioadă a anului.
„Trecerea de la un anotimp la altul, mai exact la o temperatură diferită, determină slăbirea organismului. Pentru a preveni starea de oboseală, lipsa de vitalitate și de energie, care se pot instala odată cu venirea primăverii, este recomandat să avem o alimentație echilibrată. Consumul zilnic a minim cinci porții de fructe și legume proaspete contribuie la nivelul necesar de antioxidanți. De asemenea, cafeaua solubilă 100% naturală este o sursă de antioxidanți, dacă se păstrează un consum moderat de 2 – 3 căni de cafea pe zi”, declară nutriționistul Elena Casapu.
Mai multe studii citate de Nescafe au demonstrat că antioxidanții naturali sunt esențiali pentru a menține o stare bună de sănătate, însă este important ca aceștia să fie obținuți din alimente. Astfel, alimentele cu un conținut mare de antioxidanți trebuie să constituie baza elementelor nutritive pe care le luăm din surse exterioare.
O alimentație bogată în antioxidanți asigură starea de bine la început de primăvară
