Furnizează proteine, magneziu, fier, iod, zinc, vitamine din grupa B.
Alimentele din această grupă sunt cele mai importante furnizoare de proteine. Asta nu înseamnă că trebuie să consumăm carne în fiecare zi. Peștele, leguminoasele, precum și laptele și produsele lactate furnizează în egală măsură cantități importante de proteine.
Carnea
Ar trebui preferate cărnurile slabe. Nu uitați că mezelurile și cârnații conțin foarte multe grăsimi “ascunse”. Organele interne sunt foarte bogate în colesterol.
Pește
Conține foarte mulți acizi grași valoroși, în special peștele oceanic din zonele reci. Uleiul de pește fiind sănătos, puteți consuma din când în când un pește gras, cum ar fi somonul.
Ouă
Se găsesc deja în felurile de mâncare preparate, cum ar fi sufleurile, cremele și produsele de patiserie.
Leguminoase
Oferă numeroase avantaje. Sărace în grăsimi, bogate în proteine, în săruri minerale și în vitamine, ele conțin o cantitate mare de fibre alimentare (substanțe de balast) care satisfac foamea.
Doze recomandate
Carne:
– 80 până la maxim 120 g de carne slabă de 2 până la 4 ori pe săptămână. Această cantitate poate fi, redusă;
– mezeluri (șuncă, cârnați, slănină) maxim o dată pe săptămână;
– cel mult o dată pe lună, 80 până la 120 g de organe (ficat, rinichi, intestine).
Pește: 100 până la 120 g o dată sau de două ori pe săptămână.
Ouă: unul până la 3 ouă pe săptămână (luând în considerare și ouăle din mâncărurile preparate).
Leguminoase: o dată sau de două ori pe săptămână (linte, năut, fasole).
www.reductostart.ro




