Dietă

Nu tot ce este delicios îngrașă



Nu tot ce este delicios îngrașă
Nu tot ce este delicios îngrașă

Adevărul e că e destul de reconfortant gandul că Murphy s-a mai și înșelat în afirmațiile sale pline de umor negru… De exemplu, când a spus că „Tot ceea ce este delicios ori e ilegal, ori e imoral, ori îngrașă”. De fapt, lucrurile pot sta exact invers: nu numai că unele alimente, bogate în substanțe nutritive, sunt benefice pentru sănătate, dar sunt delicioase și arată cât se poate de ispititor!
Alimentele despre care vorbim sunt recomandate cu atât mai mult cu cât, ținând cont de multitudinea obligațiilor care îți revin zilnic, nu conțin multe calorii și deci, nu îți pun în pericol silueta.
Legume cu frunze verzi. Sunt o comoară de magneziu, calciu și potasiu. Iar dacă acest lucru nu te-a convins, îți mai spun că acestea conțin și elemente care previn o serie de afecțiuni maligne. Așadar, nu le evita; o salată se potrivește de minune cu friptură delicioasă pe care o mai savurăm câteodată…
Grâul încolțit este extrem de bogat în fibre, ceea previne constipația, afec
țiunile colonului și pe cele ale sânului. De asemenea, reduce riscul apariției diabetului și al bolilor cardiace. Poți prepara Tabbouleh, o excelentă salată libaneză, cu pătrunjel, roșii, suc proaspăt de lămâie și castraveți.
Varza conține beta caroten și acid folic (element nutritiv recomandat în mod special viitoarelor mămici) și este benefică pentru prevenirea și tratarea indigestiilor, detoxifierea ficatului și intărirea sistemului imunitar, atât de sensibil în această perioadă.
Simpaticele afine vin „la pachet” cu un aport considerabil de vitamina C, un antioxidant puternic, ce previne pe termen lung apariția cataractei. Și nu putem spune că nu ne plac la gust…
Avocado este evitat de multe persoane care urmeaza un regim alimentar, din cauza conținutului ridicat de grăsimi. Dar, atât timp cât nu îl asociezi cu alimente ce favorizează asimilarea și depunerea grăsimilor, nu prezintă nici un pericol pentru siluetă. Grăsimile monosaturate, fibrele, acidul folic și potasiul îl recomandă pentru această listă a alimentelor miraculoase.
Proaspătă, coaptă, fiartă sau… într-o prăjitură (da, prăjitură… de morcov cu sfeclă!), sfecla n-ar trebui să-ți lipsească. Este un „zăcământ” esențial de fier și acid folic, și o poți include când pregatești, de exemplu, mâncare mexicană.
Nu puteam să uităm de banane, nu-i așa? Un singur fruct reduce tensiunea arterială (care poate crește alarmant, pe fondul unei zile agitate și a stresului inerent) și, dat fiind faptul că bananele conțin o proteină care este „convertită” în serotonină, ne ajută să luptăm și cu stările depresive. Sau poftim, cu asteniile…
Ceaiul negru și ceaiul verde – înainte de a protesta „Parcă vorbeam de mâncare!”, gândește-te câte calorii acumulezi bând ciocolată fierbinte, sucuri acidulate… ah, nici nu-mi vine să mă mai gândesc la asta. Mai bine îți spun că o serie de studii efectuate în străinătate au arătat că doua cești de ceai zilnic scad riscul afecțiunilor cardiace și inhibă depunerea grăsimilor. Te-am convins?
Arderea grăsimilor este favorizată și de consumul frecvent de ciuperci, bogate în complexul de vitamine B. Gândește-te câte mâncăruri delicioase poți prepara cu ajutorul lor. Calorii? Numai 13 la sută de grame. Visul oricărei femei aflate la dietă…
Adevărul este că nu poți mânca așa ceva mereu, indiferent de circumstanțe. Despre ceapă. Proprietătile sale sunt, cu adevărat, miraculoase: reglează colesterolul, combate răceala și are reale proprietăți antiinflamatorii.
Sursa: www.eva.ro



Recomandări