ECOLOGIA IUBIRII ȘI... VICEVERSA

NU CANDIDEZ!… PREFER VIAȚA!



NU CANDIDEZ!... PREFER VIAȚA!
NU CANDIDEZ!... PREFER VIAȚA!

Sunt ani mulți de când, în preajma alegerilor politice, sunt confundat…
Drept care, grație nădejdii, unii oameni de bună-credință speră să candidez pe undeva. Alții, dimpotrivă – din cauza unui soi de analfabetism funcțional – în urma citirii textelor critice semnate de mine în presă ori postate pe feisbucluc – își închipuie că râvnesc să iau locul te miri cărui precar demnitar. Iar de aici, după situație, îmi parvin îndemnurile private și ofertele partidelor.
Firește că sunt și dintr-aceia care înțeleg că a rosti deschis adevărul în care cred este un act de curaj și respect dezinteresat; sau, mai precis: de respect pentru interesul public: regional sau la nivel de țară, cauza sănătății mediului fiind o chestiune de sănătate individuală și de securitate națională!…
Este lucrul neînțeles de majoritatea politicienilor, motiv pentru care mereu ”mediul” – la toate nivelurile, de la ”centru”, la județe – a intrat pe mâna unor impostori.
Revenind la subiect: nu intru în vreun partid și nici nu voi candida vreodată pentru vreo funcție politic-administrativă!
Dincolo de experiențialul meu serios pe tărâmul cercetării psihicului politicienilor – cercetare soldată cu ”principiul selecției morale negative”, drept doctrină ubicuă și tristă concluzie ! – se află Iubirea:
Iubirea mea pentru libertatea personală – condiție a creativității! – implicit pentru proiectele educativ-culturale ”pro natura” în curs – cărți, conferințe, cursuri, gazetărie etc. – pentru muzică, sporturi (ca practici, nu doar consumație… la televizor) și pentru alte ”expediții la noi acasă” (cum își intitula o carte scriitorul biolog Alexandru Filipașcu) sau prin unele părți de Europă, fiind călător, nu turist „all inclusive”.
Toate acestea vor naște pesemne noi proiecte de Eco-Artă, întrucât aceasta constituie sensul și crezul meu; cu accent pe eco-literatură, spre a trezi frăția omului cu toate cele aflate în Marea Lucrare Divină – ”corola de minuni a lumii” – din care omul face parte, nefiind stăpân, ci doar „primus inter pares” (”primul dintre egali”), așadar, răspunzător pentru viața tuturor.
Și o lămurire:
Calitatea de senator – în istoricul senat roman – era condiționată de practicarea unei arte. La ora actuală – din cauza ”selecției etice negative”, ca principiu de partid – politica este plină cu ignorați lipsiți de orice talent și bun-simț, doar niște lacomi dornici să o ”rentabilizeze”, transformând în bani tocmai ”corola de minuni a lumii”. Locul meu nu are cum fi între ăștia!…
Iar cei care înțeleg aceste rânduri, înțelegând să își descopere și să își cultive propria vocație – talentele – vor trăi cu sens, evitând oricare dependențe; de politicieni și sistem, înainte de orice!



Recomandări

Cockteil… cu amor, umor și poezie. Pălăriile tovarășului Emil Bobu