Dotarea Spitalului Suceava ar putea fi completată cu un al doilea tomograf, care ar urma să fie achiziționat cu sprijinul Ministerului Sănătății. Mai mult, Spitalul Suceava are șansa să fie inclus în programul național de tromboliză derulat de Ministerul Sănătății, în condițiile în care îndeplinește cerințele cerute în acest sens.
Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, care în după-amiaza zilei de vineri a efectuat o vizită la Spitalul Suceava, unde a fost însoțit de o delegație din care au făcut partepreședintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor, prefectul de Suceava, Florin Sinescu, vicepreședintele CJ Alexandru Rădulescu, managerul Spitalului Suceava, Vasile Râmbu, directorul medical al unității sanitare, dr. Tiberius Brădățan, parlamentarii Ioan Stan și Ovidiu Donțu.
Alături de Nicolae Bănicioiu s-au mai aflat responsabili de la Casa de Asigurări de Sănătate, Direcția de Sănătate Publică, Serviciul Județean de Ambulanță, dar și o parte din colectivul medico-sanitar al Spitalului Suceava.
Spitalul Suceava, inclus din această lunăîn programul național de anestezie-terapie intensivă
Ministrul Sănătății a vizitat Unitatea de Primire a Urgențelor, Blocul Operator, secția de Neurologie proaspăt reabilitată și noua Unitate de Urgențe Neurovasculare înființată în cadrul ei. El a informat că Spitalul Suceava, care face parte din categoria spitalelor de interes strategic, a fost inclus din această lună în programul național de anestezie-terapie intensivă al Ministerului Sănătății, ceea ce înseamnă o suplimentare în perioada imediat următoare a stocurilor de medicamente și a dotării cu dispozitive pentru pacientul critic. Nicolae Băniciou s-a arătat receptiv la sugestia făcută de conducerea Spitalului Suceava, care i-a cerut sprijinul pentru autorizarea Unității de Urgențe Neurovasculare și includerea ei în programul național de tromboliză, pentru tratarea performantă a accidentelor vasculare cerebrale.
„Implicarea Consiliului Județean s-a văzut prin tot ceea ce a însemnat investiții și supliment financiar”
El a apreciat că Spitalul Suceava s-ar califica pentru includerea în acest program, deoarece după părerea sa „e la standardele conforme pe care le-a solicitat Ministerul Sănătății, la nivel european”. „Deci nu cred că veți avea probleme la obținerea autorizației”, a transmis Nicolae Bănicioiu, cu precizarea că „e foarte posibil” ca Spitalul Suceava să fie inclus în programul național de tromboliză. „Probabil că noi vom modifica programul după luna iunie sau iulie și atunci am să pot lua în discuție acest lucru”, a explicat ministrul Sănătății.
Nicolae Bănicioiu a remarcat că la Spitalul Suceava „s-a ales o soluție bună de management”, opinând că „e o conlucrare bună între manager și directorul medical, iar implicarea Consiliului Județean s-a văzut prin tot ceea ce a însemnat investiții și supliment financiar”. „În rest, circuitele sunt funcționale, igiena este la locul ei, medicația nu lipsește, fiind asigurată în proporție de 100%. Nu am alte remarci de făcut, când găsești lucruri bune nu prea ai de comentat. Nu m-aș feri de data asta să adresez felicitări”, a conchis Nicolae Bănicioiu.