Amânare

Nici un participant la prima licitație pentru închirierea cafenelei din Parcul Tătărași



Cafeneaua de la intrarea în Parcul Tătărași
Cafeneaua de la intrarea în Parcul Tătărași

Licitația pentru încredințarea gestiunii cafenelei de la intrarea în Parcul Tătărași, organizată de Primăria Suceava, nu a înregistrat nici un ofertant. Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat, ieri, în conferință de presă, că la licitația organizată pe 18 martie a.c. nu s-a prezentat nimeni și că va urma o nouă licitație, în data de 4 aprilie a.c..
Asta înseamnă că la deschiderea oficială a zonei de agrement Tătărași, care va avea loc în data de 30 martie a.c., singura cafenea din parc nu va fi deschisă. Lungu și-a exprimat speranța că până la deschiderea sezonului estival acest lucru se va întâmpla.
După licitația cu scandal din vara anului trecut, câștigată de Andrei Ciutac, fiul secretarului municipiului Suceava, Ioan Ciutac, administrația locală a optat pentru licitația închisă, nu cu strigare. Anul trecut, după licitația cu strigare, Andrei Ciutac ar fi trebuit să o plătească lunar drept chirie către Primăria Suceava 3.700 de euro. Când a înțeles câți bani ar avea de dat la bugetul local, Ciutac a contestat licitația pe care tocmai o câștigase și aceasta a fost anulată. „Dacă eram eu în primărie, nu se făcea licitație deschisă. Dar eram în concediu și asta s-a întâmplat”, a comentat primarul Lungu, în legătură cu acest aspect.
În sezonul turistic de anul trecut, tânărul Ciutac a reușit totuși să câștige bani în Parcul Tătărași, după ce administrația locală i-a permis, tot într-un concediu al primarului, să amplaseze o rulotă în care a vândut sucuri, cafele și fast food, contra unei taxe de 1.860 de lei pe trei luni.
Cafeneaua de la intrarea în Parcul Tătărași aparține domeniului privat al municipiului Suceava și are o suprafață totală de 201,64 mp, din care suprafața utilă este de 74,72 mp, suprafața de servire de 57,5 mp, grupul sanitar și depozitul cumulând încă 17,22 mp. Suprafața terasei care deservește cafeneaua este de 104,52 mp.
Prețul de pornire a licitației de anul trecut a fost de 9 lei/mp/lună, adică 792 de lei lunar, pentru întreaga clădire și, ca urmare a concurenței, prețul final de adjudecare a fost de 190 lei /mp, adică de peste 21 de ori mai mare.



Recomandări