Primar – Ostrovan Cristi
Secretar – Stan Mircea – jurist
Ing. Ciutac Mariana
Mă numesc Floș Elena din Piatra Neamț, cu procură notarială pentru ing. Dumitru Decebal, moștenitor legal al defunctului Lungu Constantin, bunicul său. Prin intermediul publicației dvs. voi arăta greutățile întâmpinate pentru a intra în posesia drepturilor ce mi se cuvin.
Lungu Elvira, mama sa, căsătorită Floș, este unica moștenitoare după defunctul ei tată Lungu Constantin. Prin actul de moștenitor, prin hotărârea (decizia) judecătorească irevocabilă din aprilie 2013, i se recunoaște acest drept. Teren agricol, pădure, casă cu grădină la poziție principală și obligă primăria la punerea în posesie pentru fiul ei Floș Dumitru Decebal și întocmirea și trimiterea documentației necesare Comisiei Județene Suceava pentru drepturile lui de proprietate în vederea eliberării Titlului de Proprietate.
M-am prezentat la Primăria Comunei Udești, jud. Suceava, pe data de 13 noiembrie 2013, însoțită de ing. Iancu Andrei.
Am depus toate actele doveditoare la Primăria Udești și am solicitat punerea în posesie. Actele au fost verificare de primarul Botezatu Savel-Viorel, viceprimarul Ostrovan Cristi, secretarul Stan Mircea – jurist, ing. Ciutac Mariana.
Punerea în posesie s-a făcut în aceeași zi pe terenul arabil care a aparținut bunicului său Lungu Constantin. Pe acest teren arabil nu se găsesc construcții. Comisia comunei Udești de punere în posesie a fost alcătuită din: viceprimarul Ostrovan Cristi, ing. Ciutac Mariana, agentul de poliție locală și în prezența mea și a martorului ing. Iancu Andrei, din Piatra Neamț, str. Castanilor, nr. 15, care a ajutat la măsurătorile făcute. Ne-am reîntors la primărie, unde au venit și persoanele care folosesc aceste terenuri, surorile Ciutac Felicia și Angela, recunoscând că nu au nici un fel de acte legale, confirmat și de primarul Botezatu S.V. și secretarul Stan Mircea (jurist) și propunându-mi să-mi achite arenda pentru folosirea terenului arabil. Am primit telefon și la Piatra Neamț cu aceeași propunere pentru a fi sigure. În aceste condiții, dreptul de proprietate nu poate fi contestat și obligația Comisiei locale este aceea de a pune în executare Hotărârea judecătorească irevocabilă a Tribunalului Suceava.
S-a hotărât încheierea unui proces verbal (pentru punerea în posesie făcută, dar motivând că le este foame, că durează mult și e târziu – îl expediază a doua zi prin fax – eu să-l semnez și să-l restitui. Eu nu am fax – urgențele le primesc și le transmit prin fax la poșta de la gara Piatra Neamț. Nici până astăzi, 6 ianuarie 2016, după 3 ani, nu s-a întocmit procesul verbal – după toate insistențele scrise și telefonice).
După toate insistențele telefonice și scrise am fost chemată intenționat în luna februarie 2014, când era zăpadă. M-am deplasat pentru a doua oară de la Piatra Neamț la primăria comunei Udești pentru punerea în posesie a grădinii și a 1 ha de pădure.
Ing. Ciutac Mariana, în prezența primarului Ostrovan Cristi și a secretarului Stan M. și a martorului ocular Crăescu Tedi, str. Liliacului, nr. 19, Piatra Neamț, a motivat că nu găsește registrul agricol. I-am dat eu numărul, volumul, fila din registru și i-am amintit că registrul agricol există, că în anul anterior mi l-a smuls din mână și mi-a spus „ieși afară, nu ai voie să te uiți”.
Nu s-a făcut punerea în posesie a grădinii și a pădurii.
Ulterior lunii februarie 2014, în mod repetat am solicitat în scris și telefonic să-mi întocmească procesul verbal de punere în posesie potrivit măsurătorilor efectuate în luna noiembrie 2013. Fără să mai primesc vreun răspuns la solicitările mele.
În luna aprilie 2015, după ce în prealabil am anunțat Primăria că voi veni pentru punerea în posesie, mi s-a fixat ziua de 20 aprilie 2015. M-am prezentat dimineață la primărie. În jurul orei 14, ing. Ciutac, în prezența primarului Ostrovan Cristi și a secretarului Stan Mircea, arăta pe hartă în birou terenurile fostei Stațiuni Agricole precizează că cel mai bun teren în suprafață de 7 ha a fost luat de fostul primar Murariu Mihail și că au mai rămas 4 ha din tarlaua stațiunii agricole. Atunci am solicitat punerea în posesie a terenului de grădină la intrarea din Plăvălari în Stațiune, deși acest teren nu are aceeași valoare-banitate cu terenul de grădină din zonă – poziție principală – așa cum asigură legea. În acest timp se dădeau și relații cu publicul.
Ora 14.20. Ing. Ciutac Mariana ne atenționează să plecăm – nu vedeți că în Primărie nu mai e nimeni. La ora 15 se termină programul. Imediat am plecat cu taximetristul Crăescu Tedi și am fost primită în audiență la Prefectură.
În timpul audienței am primit telefon de la primarul Ostrovan Cristi – am spus că sunt în audiență – mi-a spus veniți de urgență la Primărie – Se face punerea în posesie în stațiune așa cum ați solicitat. Am întrebat de două ori intenționat încât convorbirea a fost auzită și de dl consilier Crețu Adrian și de martorul Crăescu Tedi. Ne-am reîntors la Primărie. Primarul Ostrovan C., secretarul Stan M. și ing. Ciutac M. nu au mai fost de acord. Au refuzat punerea în posesie a terenului de grădină și a pădurii. Primarul mi-a spus mergeți și vă căutați pădurea, eu termin mandatul.
Nu respectă nici Consiliul Județean, nici instituția Prefecturii – până pe data de 1 iunie 2015, Primăria trebuia să prezinte procesul verbal de punere în posesie pentru eliberarea Titlului de Proprietate.
În toți acești ani comisia a făcut puneri în posesie potrivit actelor depuse de ing. Ciutac Mariana la Cadastru.
Mă întreb de ce eu m-am deplasat de la Piatra Neamț la Primăria comunei Udești, jud. Suceava, de trei ori chemată în timp de trei ani fără să finalizeze procesul verbal de punere în posesie?
Așa înțeleg primarul Ostrovan Cristi, secretarul Stan Mircea și ing. Ciutac Mariana să respecte legile statului și executarea hotărârii judecătorești rămase irevocabilă din aprilie 2013.
6 ianuarie 2016