Rețeta săptămânii:

Negrese cu brânză și migdale



Un desert estival și decadent, negresele se pot servi în bucăți generoase cu înghețată sau iaurt rece cu vanilie și puțin sos de ciocolată călduț.
Număr de porții: 8
Ingrediente
pentru compoziția de brânză:
125 de grame de brânză de vaci la temperatura camerei
120 de grame de unt de migdale
75 de grame de zahăr
1 ou mare
pentru compoziția de negresă:
240 de grame de ciocolată neagră
120 de grame de unt
300 de grame de zahăr
4 ouă mari
10 mililitri de esență de vanilie
125 de grame de făină
125 de grame de făină de migdale (se poate inlocui cu făină normală)
50 de grame de cacao
un sfert de linguriță de sare
Mod de preparare:
Cuptorul se încălzește la 175°C și se unge cu unt o tavă de prăjituri (22×30 cm).
Într-un bol se bate brânza cu telul, se adaugă untul de migdale, zahărul, oul. Se omogenizează și se lasă deoparte.
Untul și ciocolata pentru negrese se topesc într-un bol pe baie de aburi, se lasă puțin la răcit, timp de câteva minute. Se adaugă zahărul, ouăle, vanilia se amestecă bine, apoi se adaugă făina, pudra de migdale, praful de cacao și sarea.
Compoziția de negresă se întinde în tavă, se pune deasupra compoziția de brânză, cu ajutorul unei linguri. Cu ajutorul unei scobitori se formează valuri, astfel încât să se obțină un efect marmorat.
Se coace totul timp de 30 – 35 de minute, până când marginile prăjiturii se desprind de tavă. Se lasă la răcit și apoi se taie în pătrate.



Recomandări

Berea cu muguri de brad, salam cu pudră de hribi sau deserturi vegane pentru nevoi nutriționale speciale, premiate la FIA Food Fest 2025 de la USV

Berea cu muguri de brad, salam cu pudră de hribi sau deserturi vegane pentru nevoi nutriționale speciale, premiate la FIA Food Fest 2025 de la USV