Porții:
- 1 (350 g)
Timp de preparare:
- 20-25 minute
Calorii:
- 900 calorii / porție
Ingrediente:
- Mușchiuleț porc – 250 g
- Cartofi – 150 g
- Ouă – 1
- Făină – 10 g
- Smântână dulce – 20 g
- Ulei – 10 g
- Telemea vacă – 20 g
- Unt – 15 g
- Gorgonzola – 15 g
- Mozzarella – 15 g
- Germeni de porumb – 15 g
- Sare, piper – după gust
Mod de preparare: | Mușchiulețul de porc se tranșează în 3 părți egale (în formă de butoiaș), se pun pe grătarul încins timp de 2 minute și apoi se dă la cuptorul încins la 180 grade timp de 10 minute. În acest timp se curăță și se spală cartofii care se vor răzui. Într-un bol se pun cartofii răzuiți, 1 ou, sare, piper și făină. Se omogenizează bine iar compoziția obținută se pune într-o tigaie încinsă cu un strop de ulei în formă de clătită. Se rumenesc cartofii pe ambele părți, se așează pe un platou fierbinte iar peste cartofi se așează cele 3 bucățele de mușchi „în picioare”. Peste mușchiuleț se toarnă sosul format din telemea, unt, gorgonzola și mozzarella. Se ornează cu germeni de porumb. |
Mod de servire: | Se servește alături de un pahar de vin roșu demisec. |
Pofta mare și vă așteptăm la Restaurant Centru Vechi!
0749222202