Mușchide vită “Flora Bucovinei”



Ingrediente 4 porții:
– mușchi de vită 0,8kg
– ouă 3 buc
– ceapă 1 buc
– usturoi 2 căței
– făină 100g
– condimente: sare, piper, busuioc, rozmarin
Mușchiul de vită se fasonează și se taie în două pe lung. O bucată de mușchi se bate cu ciocanul de șnițel și se întinde pânp se poate rula. Carnea rămasă se dă prin mașina de tocat, se adaugă ceapa tocată mărunt, usturoil, două ouă și se condimentează. Dintr-un ou și făină se face o clătită. Clătita se întinde pe mușchiul de vită bptut și se umple cu tocătura. Se dă la cuptor și se lasă cca. 90 min la temp de 2000C. După coacere se lasă la răcit pentru a se putea tăia.
Bucătar Sorin Băeșu

Reteta zilei este oferita de Picollo Mondo