Mușchi de porc cu sos Metaxa și ciuperci gratinate



Ingrediente:
– mușchiuleț de porc 220 g
– unt 50 g
– coniac Metaxa 50 ml
– ciuperci proaspete 200 g
– ulei de măsline 20 ml
– usturoi 2 căței
– suc roșii 100 ml
– smântână 50 g
– busuioc, sare, piper
Mod de preparare:
Mușchiulețul de porc se taie bucăți mici. Într-o tigaie se încinge untul în care se va căli mușchiulețul până acesta ca căpăta o culoare maronie, după care se stinge cu Metaxa și se va mai adăuga 50 ml de apă. Când începe fierberea se adaugă sucul de roșii și smântână, iar gustul se dă adăugând busuioc, sare și piper. Se lasă la fiert până ce sosul capătă consistență. Ciupercile se spală și se taie felii. Se încinge uleiul de măsline în care se călește usturoiul tocat mărunt, după care ciupercile se prăjesc în acel ulei, până capătă o culoare maronie. Se condimentează cu sare și piper.
Bucătar Sorin Băeșu

Reteta zilei este oferita de Picollo Mondo