MUSCHI DE PORC CU CIRESE SI ANANS



Ingrediente pentru 4 porții:
0,700 Kg mușchi de porc
0,300 kg ananas rondele
0,300 kg cireșe
0,010 kg sos Worchestershire
0,020 kd amidon
0,020 kg faina
0,020 zahăr tos
0,050 kg unt
Sare, piper, mentă pentru décor
Operații preliminare:
Mușchiulețul se taie în 2 tranșe, se bate puțin și se condimentează. Cireșele se spală, se scot sâmburii, amidonul se diluează cu apă. Rondelele de ananas din compot se scurg.
Tehnica de preparare:
Mușchiulețul se trece prin faină și se prăjește în unt, la foc încet, sub capac. Când mușchiulețul este prăjit se adaugă rondelele de ananas; după aceea se rumenesc, se scot afara pe platou și în sosul format se adaugă compotul de cireșe, sare, piper, zahăr, sosul Worchestershire și se îngroașă cu amidonul dizolvat.
Mod de servire și preparare:
Se aranjează tip piramidă, pe mijlocul platoului, cu garnitură de piure de cartofi și sos de cireșe. Se decorează cu mentă.
Bucătar: Constantin Grigoraș

Reteta zilei este oferita de Continental Hotels