Rețeta săptămânii

Musaca de conopidă cu brânză și șuncă



Musacaua de conopidă cu brânză și șuncă, inspirată din preparatul franțuzesc Tartiflette, reprezintă o excelentă alegere pentru o masă festivă, potrivit dailymail.co.uk.
Numărul de porții: 4
Ingrediente:
1 lingură de ulei vegetal
200 de grame de șuncă afumată
2 cepe mari, tăiate felii
800 de grame de cartofi, tăiați în cuburi
1 kilogram de conopidă feliată
100 de grame de brânză Cheddar sau Gruyère, răzuită în bucăți mari
200 de mililitri de smântână
Mod de preparare:
Încălziți cuptorul la temperatura de 180 de grade Celsius. Încălziți uleiul într-o tigaie și prăjiți bucățile de șuncă timp de cinci minute, până se rumenesc.
Adăugați feliile de ceapă și căliți-le la foc mic timp de 12 minute, până se înmoaie.
Între timp, puneți cuburile de cartofi într-un vas cu apă și lăsați-le pe foc mic, până la punctul de fierbere. Adăugați bucățile de conopidă și lăsați-le să fiarbă timp de 6-7 minute, până când atât cartofii, cât și conopida devin moi. Strecurați la final.
Așezați într-o tavă un strat de cartofi și conopidă, peste care adăugați șunca, ceapa și 2-3 linguri de brânză. Peste fiecare strat turnați smântână și condimente după gust.
Continuați astfel până terminați de așezat toate straturile în tavă. Turnați deasupra restul de smântână și ultimele bucăți de brânză.
Coaceți la temperatura indicată, timp de 30 de minute, până când se rumenește. Scoateți tava din cuptor și lăsați preparatul să se răcească la temperatura camerei timp de un minut.
Preparatul poate fi servit imediat, cu salată verde.