Piloții care trebuiau să evolueze sâmbătă la mitingul aviatic Suceava Air Show au ținut un moment de reculegere pentru comandorul Cornel Marinescu, pilotul care a murit în urma unui tragic accident care a avut loc în timpul unui zbor de antrenament pe Aerodromul Frătăuți. Accidentul a avut loc cu puține ore înainte de începerea spectacolului aviatic organizat pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava.
În urma acestei tragedii, organizatorii Suceava Air Show au decis să anuleze mitingul aviatic, avioanele care ar fi urmat să evolueze pe cerul Sucevei fiind prezentate la sol celor care au venit pe Aeroportul „Ștefan cel Mare”. „Cu profund regret, vă aducem la cunoștință că în urma tragicului accident aviatic care a avut loc la Aerodromul Frătăuții Vechi, în timpul antrenamentelor pentru pregătirea show-ului aviatic, ne aflăm în situația de a suspenda demonstrațiile aeriene din cadrul evenimentului. Cu toate acestea, vă informăm că va avea loc o expoziție de avioane la sol”, a transmis Aeroportul Suceava cu câteva ore înainte de începerea mitingului aviatic.
Câteva mii de spectatori care au ajuns totuși pe aeroport au ținut un moment de reculegere pentru pilotul dispărut
În apropierea orei 16:00, la care ar fi trebuit să înceapă mitingul aviatic, câteva mii de persoane se aflau pe Aeroportul ”Ștefan cel Mare” fie pe motiv că nu au aflat de decizia de anulare a acestuia, fie doar pentru a vedea avioanele care ar fi trebuit să participe la spectacolul aviatic. De precizat că în memoria pilotului decedat fiecare avion avea alături un tablou al comandorului Cornel Marinescu.
La ora la care ar fi trebuit să înceapă mitingul aviatic, organizatorii i-au anunțat în mod oficial pe toți cei care erau prezenți că evenimentul a fost anulat în urma tragediei de la Frătăuți. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Gheorghe Niță, cel care a spus că „astăzi ne așteptam, în acest An Centenar, la un eveniment aviatic foarte frumos, bine organizat, dar această tragedie ne-a făcut să luăm o hotărâre în comitetul de organizare și să anulăm acest miting aviatic, pentru că e o zi de doliu”.
Mesaj emoționant transmis de directorul Aeroclubului României: „Cornel Marinescu a fost un model pentru tineri, un om foarte implicat în dezvoltarea zborului”
Un cuvânt emoționant despre comandorul Cornel Marinescu, „Q” – așa cum era cunoscut printre prieteni, l-a avut directorul Aeroclubului României, George Rotaru. „Îmi este foarte greu să vorbesc în aceste momente”, a spus George Rotaru. El a spus că pilotul Cornel Marinescu a făcut parte din Aeroclubul României și a fost membru al formației Șoimii României și membru fondator al formației Skybolt of Romania. El a adăugat că pilotul Cornel Marinescu avea experiență foarte mare atât pe avioanele mici, cât și pe avioanele mari, de transport, fiind unul dintre oamenii care au dezvoltat acrobația aeriană în România, făcând parte dintr-o celebră formație de avioane Zlin 50, din anii ‘80.
„A fost un om foarte implicat în partea de acrobație, un model pentru tineri și mereu dornic să facă lucruri noi, să zboare, să crească și să dezvolte, la fel cum a făcut și cu această formație, Skybolt of Romania. Acum sunt niște momente complicate pentru noi, vă mulțumim că ați venit aici. Sperăm să ne înțelegeți că nu este un moment în care să fim concentrați pe evoluțiile aeriene”, le-a spus George Rotaru celor prezenți pe Aeroportul „Ștefan cel Mare”.
La finalul ceremoniei piloții, alături de publicul prezent, au ținut un moment de reculegere pentru comandorul Cornel Marinescu.








