Ministerul Tineretului și Sportului a emis o serie de condiții pentru reluarea sporturilor individuale în aer liber, care pot fi practicate de către sportivi și publicul larg odată cu ieșirea din starea de urgență. Pe de altă parte ministrul Ionuț Stroe a precizat că activitatea copiilor în cadrul cluburilor și al școlilor sportive trebuie să mai aștepte.
„Nu poți aduna 30 de copii la un antrenament de fotbal în acest moment. Este un subiect sensibil. Eu sunt un suporter al susținerii sportului de masă, sunt cel mai mare suporter, dar acum este vorba despre o situație excepțională, este vorba despre sănătatea copiilor noștri.
Trebuie să înțelegem că sănătatea lor este esențială. Dacă în acest moment nu îi putem trimite în colectiv la școală, atunci nu îi putem chema în colectiv să facă sport.
Avem un plan de redeschidere a antrenamentelor și la nivelul copiilor, dar redeschiderea aceasta se va face gradual, în funcție de evoluția pandemiei.
Politica mea este de a încuraja sportul practicat de tineri, știu ca părinte beneficiile pe care sportul le poate aduce tinerilor, vom sprijini creșterea numărului de ore de sport în școală, veți vedea mult mai multe competiții la acest nivel, dar deocamdată fac apel la prudență maximă, pentru că suntem în fața unei crize fără precedent.
Vom evalua situația din două în două săptămâni și poate vom evalua și redeschiderea competițiilor pentru copii”, a declarat Ionuț Stroe.
Cert este că după două luni de stat în casă, fără școală și fără activitate sportivă, copiii abia așteaptă să revină la antrenamente și să-și reia activitatea lor socială, în grupurile de prieteni, această părere fiind întărită și de profesorul Bogdan Pantea, managerul clubului de fotbal Juniorul Suceava, care are legitimați aproximativ 200 de copii.
„Chiar dacă de la debutul crizei coronavirusului am încercat să-i țin în priză cu fel de fel de filmulețe și activități online, copiii au devenit nerăbdători să revină la antrenamente. Le e dor de colectiv, iar faptul că vine căldura și afară e frumos îi face să suporte tot mai greu depărtarea de terenul de fotbal. Sperăm ca această așteptare să nu dureze mult. Trebuie avut însă mare grijă, pentru că sănătatea copiilor este cea mai importantă. Din punctul meu de vedere, însă, dacă se deschid parcurile, terasele și locurile de joacă pentru copii, cred că ar trebui permise și antrenamentele de fotbal, chiar dacă în grupuri restrânse, cu respectarea tuturor regulilor”, a declarat Bogdan Pantea.
În actualul sezon competițional suspendat din cauza pandemiei COVID-19, gruparea Juniorul Suceava a reușit să câștige titlurile județene cu grupele de copii născute în anii 2010 și 2011 și conducea în Seria I a Campionatului Național de juniori cu grupa Under 17.
Fotbal juvenil
Ministerul Tineretului și Sportului anunță că activitatea copiilor în cadrul cluburilor și al școlilor sportive trebuie să mai aștepte
