Minciunele (versiunea de post)



Minciunele (versiunea de post)
Minciunele (versiunea de post)

Sunt crocante, aromate, se lasă înmuiate în ceai sau vin fiert și alunecă repejor pe gât, de parcă nici n-au fost… Aceste gogoșele plate sunt delicioase, spornice și imposibil de ratat, chiar dacă acel ce le pregătește nu e deloc experimentat.
Avem nevoie de:
500 g faină, 250 ml ulei, 100 g zahăr, un plic de drojdie uscată, coaja unei jumătăți de lămâie, esență de rom, zahăr pudră vanilat, puțină sare, scorțișoară pulbere, 500 ml ulei pentru prăjit (preferabil de cocos sau palmier, dar se poate folosi și cel de floarea soarelui).
Preparare:
Amestecăm toate ingredientele, cu excepția uleiului pentru prăjit și frământăm foarte bine. Aluatul trebuie să fie dens, dar elastic. Îl lăsăm să crească jumătate de oră, acoperit, în loc cald. Întindem aluatul în foaie de 0,5 cm grosime, apoi tăiem fâșii de 2 cm late pe lungime, apoi pe lățime ușor oblic. Obținem un fel de romburi alungite, late de 2 cm și lungi de 12-14 cm. La mijloc, pe lungime, tăiem usor fiecare dreptunghi, luăm un capăt și îl trecem prin incizie, apoi prindem de ambele capete și tragem ușor.
Încingem uleiul pentru prăjit și verificăm temperatura cu o mică bucată de aluat. Dacă sfârâie și se ridică repede la suprafață, trecem la prăjit minciunelele, pe rând. Le scoatem cu spumiera pe hârtie absorbantă, după ce s-au rumenit. Cât sunt calde încă, amestecăm zahărul pudră cu scorțișoară și îl presărăm generos peste minciunele. Le servim călduțe sau reci.



Recomandări

„Pentru luminarea gândurilor și a inimilor”, evreii suceveni au multiplicat de șapte ori lumânările aprinse de Hanuca în acest an

„Pentru luminarea gândurilor și a inimilor”, evreii suceveni au multiplicat de șapte ori lumânările aprinse de Hanuca în acest an