Primăria din Câmpulung Moldovenesc a început demersurile în vederea obținerii unei finanțări din partea Companiei Naționale de Investiții (CNI) pentru finalizarea pârtiei de schi de pe masivul Rarău, începută în cadrul programului „Schi în Carpați”. Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, ne-a declarat că fondurile pentru continuarea acestei investiții ar putea fi obținute prin programul „Complexuri sportive”, promovat și finanțat prin Ministerul Dezvoltării Regionale. Mihăiță Negură a amintit că valoarea totală a proiectului pentru construcția pârtiei de schi de pe Rarău este de 107,6 milioane de lei, iar până la sfârșitul anului 2012 s-au realizat lucrări de 51,65 de milioane de lei. Negură a spus că o sumă de aproape 7,2 milioane de lei, aferentă lucrărilor din anul 2012, a rămas nedecontată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, fiind transformată în arierate pentru primăria din Câmpulung Moldovenesc.
Primarul acestui municipiu a ținut să mai precizeze că pentru finalizarea investiției ar mai fi necesară o sumă de 55,9 milioane de lei. Mihăiță Negură a spus că a înaintat deja o adresă către ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, prin care solicită includerea proiectului de construcție a pârtie de schi de pe Rarău în programul „Complexuri sportive”. Negură a adăugat că i-a solicitat sprijin și președintelui Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, în vederea continuării demersurilor pentru includerea pârtiei în cadrul acestui program al CNI.
Mihăiță Negură a amintit de faptul că un alt proiect pentru construcția unei pârtii prin programul „Schi în Carpați”, în localitatea Voineasa din județul Vâlcea, are șanse mari să primească finanțare pentru finalizarea investiției prin programul „Complexuri sportive”. „Președintele Consiliului Județean anunța la sfârșitul anului trecut că a avut o întâlnire cu domnul Liviu Dragnea și că a pregătit o documentație cu privire la procentul de 8% rămas de realizat la domeniul schiabil de la Voineasa. Dacă la unii se poate, la alții de ce nu se poate? Eu am încredere că acest obiectiv de investiții extrem de important pentru turismul din zona Moldovei va fi finalizat”, a spus primarul din Câmpulung Moldovenesc.
Pârtia de pe masivul Rarău va avea o lungime totală de 4,5 kilometri, va fi împărțită în două tronsoane, unul cu o lungime de aproximativ 3.000 de metri și o diferență de nivel de 515 metri și unul cu o lungime de 1.550 de metri, cu o diferență de nivel de 365 de metri. Pe toată lungimea pârtiei va fi construită o instalație de transport cu cablul, de tip telegondolă.