Numeroase studii efectuate de cercetători demonstrează că migdalele au un efect benefic asupra stării de sănătate și se dovedesc a fi un aliat prețios în lupta cu kilogramele. Mai mult decât atât, datorită conținutului caloric ridicat, migdalele sunt recomandabile în sezonul rece deoarece furnizează organismului o cantitate valoroasă de energie.
Deseori, migdalele sunt considerate în mod eronat ca fiind alimente prea energetice, dar de fapt consumul lor nu antrenează creșterea în greutate. Fiind plăcute la gust și sățioase, ele reduc consumul altor alimente și înlătură senzația de foame. Având în vedere că 28 de grame de migdale au un aport energetic de 160 calorii, mai bine ronțăiți un pumn de migdale în locul unei pungi cu covrigei. Deși migdalele nu sunt complet lipsite de substanțe grase, se pare că organismul uman nu absoarbe toate caloriile din aceste substanțe. Faptul că migdalele se mănâncă întregi, deci nu se mestecă în totalitate, permite lipidelor să nu fie asimilate în corp în totalitate, tocmai de aceea aceste fructe sunt indicate în timpul unei cure de slăbire. Evitați totuși să consumați migdale în exces.
Sursă de magneziu.
O cantitate de 28 de grame de migdale (un pumn) reprezintă o sursă excelentă de magneziu și de vitamina E, aceasta din urmă fiind un antioxidant foarte eficient. În plus, aceeași cantitate de migdale conține și fibre, potasiu, calciu, fosfor și fier, toate în 246 de calorii. Trebuie să știți în egală măsură faptul că aceste fructe au un conținut proteic ridicat, furnizând 19 grame de proteine pentru fiecare 100 de grame consumate, adică același aport de proteine ca și în cazul produselor din carne. În plus, conținutul ridicat de vitamina E face migdalele indicate în tratamentul problemelor tenului, fiind însă eficiente și pentru revigorarea părului. Consumând trei migdale pe zi, veți beneficia de efectul revitalizant pe care îl au aceste fructe asupra podoabei capilare afectate de vopsirile repetate.
Datorită acestor substanțe atât de necesare organismului pe care le conțin, migdalele sunt un atu extrem de prețios pentru sănătate, contribuind în special la reducerea riscului apariției bolilor cardiovasculare, dar și la scăderea nivelului colesterolului care, în exces, se acumulează în artere și le blochează. Consumul de migdale are același efect ca unele medicamente care ajută la reducerea nivelului colesterolului.
5 migdale pe zi.
Hipotensivii sunt, de asemenea, sfătuiți să consume în medie cinci migdale zilnic pentru a normaliza valoarea tensiunii arteriale. Fructele coapte, amestecate cu miere, sunt indicate în insomnii, anemii și astm bronșic. Dată fiind marea putere nutritivă a migdalelor, acestea trebuie consumate cu moderație: 6-10 fructe pe zi, de la caz la caz.