Oricine a băut vreodată câteva pahare în plus (și a avut un discomfort fizic marcat din această cauză) s-a întrebat măcar o dată în viață cum or putea mexicanii să-și revină rapid după renumitele lor ”cure” și întreceri masculine cu băuturi foarte tari, precum tequila. Secretul refacerii după abuzul de alcool în Mexic se pare că este tot o băutură, ușor ciudată după gustul nostru, foarte picantă, dar care este, paradoxal, răcoritoare, reconfortantă și face mahmureala să dispară ca prin farmec în câteva minute.
Avem nevoie de:
4 lămâi ( sucul lor), o bucată de limetă, o linguriță sos iute Tabasco ( sau un vârf de linguriță de boia iute ori fulgi de ardei iuți), 2-3 linguri Sos Worchestershire, piper, sare, cuburi de gheață, o bere la 500 ml ( preferabil brună sau nefiltrată)
Preparare:
Umezim marginea unei halbe cu bucata de limetă și o presăm într-o grămăjoară de sare, pentru ca sarea să se lipească. Turnăm zeama de lămâie cu grijă, fără să atingem partea cu sare. Punem cuburi de gheață în halbă și bucata de limetă cu care am umezit halba. Presărăm puțin piper măcinat proaspăt peste gheață. Turnăm sosul englezesc și sosul de ardei iute sau fulgii de ardei, iar deasupra turnăm berea. Lăsăm să stea la macerat 10 minute și savurăm în înghițituri mici minunea rece și picantă care ”ia cu mâna” toate simptomele neplăcute ale mahmurelii și conferă imediat bună dispoziție și relaxare.