„Mesaje din trecutul pământului”, la Muzeul de Științele Naturii, o nouă temă de educație muzeală, care-i provoacă pe elevii care studiază la școală acest subiect la descoperiri fascinante despre formele de viață care au existat odinioară pe Pământ.
Fosilele au în geologie aceeași importanță pe care o au documentele în istorie sau inscripțiile în arheologie, spun specialiștii. Straturile scoarței terestre alcătuiesc paginile imensului hrisov al istoriei naturale a Pământului.
Împreună cu specialiștii muzeului, după vizionarea fosilelor din colecția de paleontologie a muzeului sucevean, cei interesați vor descoperi însemnătatea cercetării fosilelor pentru geologie.
Cu ajutorul fosilelor au fost reconstituite multe evenimente care s-au petrecut în trecutul îndepărtat al pământului: repartiția uscatului și a apelor în diferite perioade, climatul și schimbările climei, felul de viață al diferitelor grupe de viețuitoare care au populat uscatul și mările.
Tot pe baza fosilelor, mai explică specialiștii, a putut fi determinată vârsta relativă a stratelor din scoarța pământului și a fost întocmită o scară amănunțită a timpului geologic care s-a scurs de la apariția viețuitoarelor până astăzi.
Informații suplimentare și programări la telefon: 0230-213775, Muzeul de Științele Naturii din municipiul Suceava.