DIETĂ

Meniuri Disociate



Consumul la aceeași masă a unei singure clase de alimente gătite definește meniul disociat. În aceste condiții sucurile digestive acționează cu rezultate mai optime,
reușind să asigure un plus de calitate în digestie cu un consum mai mic de energie. Astfel rezultatul unui meniu disociat versus meniu tradițional va fi:
Plus de energie (prin consum mai redus a metabolismului bazal-vital)
Alimente mai bine digerate
Absorbție mai mare a principiilor nutritive din intestin
Aport celular nutritiv crescut
Optimizarea echilibrului metabolic și endocrin
Echilibrarea greutății
Obiectivul fiecărei mese, a fiecărui meniu și a fiecărei „înghițituri” este asigurarea energiei intracelulare, deci a aportului nutritiv celular. Meniul disociat poate conține alături de clasa de alimente gătite și alte alimente aparținând altor clase – cu condiția ca acestea să fie crude.
Exemplu de meniu disociat: cartofi piure, fasole verde, ciuperci cu grătar sau chifteluțe din soia. Pregătirea lor termică este recomandat să se realizeze prin coacere; fierbere rapidă la presiune, prăjire în tigăi speciale care permit absența grăsimii – tigaia va fi doar ștearsă la început cu ulei. Alături de legumele gătite (cartofi, ciuperci, fasole, soia) se poate servi un mujdei în smântână sau lapte bătut crud, o cană cu lapte dulce sau bătut crud, brânză de vaci moale (=crudă) sau salată de legume crude. Este bine să ne începem masa cu 1-2 fructe sau mai multe și foarte important să ne obișnuim să bem apa la început – cu cel puțin ½ oră înainte de masă, chiar dacă nu ne este sete. Motivele pentru care consumăm apa la distanță de masă sunt: pentru ca ea să se absoarbă nestingherită, participând apoi la toate procesele biochimice din corpul nostru și pentru ca alimentele să beneficieze de acțiunea nediluată a sucurilor gastrice, realizându-se cât mai corect procesul de digestie. Pentru ca toate reacțiile biochimice care se desfășoară în organismul nostru să respecte standardul maxim de funcționare este necesară prezența moleculelor de apă structurată. Picăturile Dovgan pot structura apa organismelor noastre (care este reprezentată într-un procent de 60-90%), prin consumarea de 3 ori/zi cu ½ oră înaintea meselor a unui pahar de 200 ml apă în care am adăugat 10 pic din produs.



Recomandări

Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în magazine și pe auchan.ro

Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în magazine și pe auchan.ro
Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în magazine și pe auchan.ro