Noul director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, Magda Isăilă, și-a propus să îmbunătățească meniul pentru copiii instituționalizați. În cadrul unei conferințe de presă, Magda Isăilă a declarat că va insista pe „îmbunătățirea calitativă a hranei și pe suplimentarea meniului, pentru că nu este suficientă îmbunătățirea cantitativă, astfel încât să fii mulțumit că îți rămâne mâncare”.
Isăilă a făcut această declarație după ce, a explicat ea, a vizitat câteva centre de plasament unde, în meniul de amiază pentru copii, era trecută o ciorbă și un pilaf cu ficăței.
„Mi s-a explicat că a rămas încă multă mâncare, după ce copiii luaseră deja masa. Nu m-a mulțumit asta. Pentru că se putea da un desert, de exemplu. Nu trebuie să se facă mai multă mâncare, încât să rămână, ci trebuie îmbunătățit meniul. Odată cu majorarea alocației de hrană, care a ajuns la 10 lei pe zi/beneficiar, voi urmări ca noile meniuri să fie diversificate, iar beneficiarii, în special copiii și tinerii, să fie implicați în alcătuirea și prepararea acestora, în vederea obținerii unor deprinderi de viață independentă”.