– „Sîntem cu ochii pe bucătărie, pentru că hrana bolnavilor este o prioritatea pentru noi. Pot spune cu mîna pe inimă că unii dintre bolnavi mănîncă mai bine ca acasă”, a spus directorul general al Spitalului Județean Suceava
Conducerea Spitalului Județean Suceava acordă o atenție deosebită hranei pacienților internați aici și de aceea în ultimele trei luni de zile s-au luat măsuri pentru îmbunătățirea meniului. Mai mult, meniul bolnavilor și modul de preparare a mîncării sînt zilnic verificate de către directorul medical al spitalului – doctor Doina Ganea Motan și de către directorul de îngrijiri – Lenuța Cozmanciuc.
Directorul general al spitalului, doctor Cristian Irimie, a declarat că practic oncologul Doina Ganea Motan „își începe ziua de muncă la bucătărie”, în sensul că „este cu ochii pe meniul bolnavilor”.
Cristian Irimie a precizat că se monitorizează modul de preparare a hranei, produsele utilizate și calitatea mîncării, pentru a nu mai exista plîngeri în acest sens.
Directorul general al celei mai mari unități spitalicești din județ spune că din luna octombrie calitatea hranei destinate bolnavilor s-a îmbunătățit considerabil, iar afirmațiile acestuia sînt confirmate de către cadrele medico – sanitare ce muncesc aici.
Cristian Irimie a menționat că s-au înregistrat cu ceva vreme în urmă goluri în aprovizionarea cu alimente a spitalului, dar că situația s-a remediat și că în prezent calitatea hranei este bună. „Sîntem cu ochii pe bucătărie, pentru că hrana bolnavilor este o prioritatea pentru noi. Pot să vă spun că în prezent calitatea meselor primite de pacienți este bună. Am achiziționat pe lîngă alimentele de bază carne de pui, carne de porc și cașcaval, și în acest mod meniul s-a îmbunătățit considerabil. Pot spune cu mîna pe inimă că unii dintre bolnavi mănîncă mai bine ca acasă. Dar pentru asta s-au depus eforturi considerabile în special din partea doamnei doctor Motan”, a spus directorul general al Spitalului Județean Suceava.