Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou”

Meniu special pentru masa de Crăciun și Anul Nou pentru bolnavii internați



Bolnavii internați la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava vor avea un meniu special pentru masa de Crăciun și cea de Anul Nou. Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, dr. Tiberius Brădățan, „meniul va conține tradiționalele sărmăluțe, friptură și cozonac și va fi dat bolnavilor internați în spital de Crăciun și de Anul Nou”. Mâncarea tradițională va fi distribuită însă numai pacienților care pot consuma asemenea alimente, și anume celor care nu sunt la un regim special din cauza stării de sănătate. „Pacienții cu boli digestive, diabeticii, cei cu boli cardio-vasculare sau pacienții care au suferit intervenții chirurgicale nu vor beneficia de meniul special de sărbători”.
Tot în perioada Crăciunului și a Anului Nou, în zilele declarate libere, în unitatea spitalicească județeană vor funcționa 18 linii de gardă. „Pentru secțiile ce nu au gărzi avem liste cu medici ce vor realiza garda de la domiciliu, astfel încât în cazurile speciale ce pot apărea aceștia să poată fi contactați”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean. Doctorul Tiberius Brădățan a mai adăugând că unitatea este pregătită pentru perioada sărbătorilor, fiind asigurate medicamentele și materialele sanitare necesare, pentru a nu se înregistra sincope în derularea activității.