Decizie

Meniu special de sărbători, pentru pacienții internați la Spitalul Suceava



De Crăciun și Revelion pacienții internați la Spitalul Județean de Urgență Suceava vor servi o masă tradițională. Așa a anunțat ieri purtătorul de cuvânt al unității, dr. Tiberius Brădățan, care a arătat că meniul de sărbători este unul copios, conținând printre altele friptură, sarmale și cozonac.
Conducerea spitalului s-a gândit să le o facă bolnavilor internați o surpriză și să le ofere o hrană un pic mai diversificată, cu bucate specifice Crăciunului și Revelionului, a spus responsabilul de relațiile cu presa.
Astfel, pacienții care nu au restricții alimentare vor avea parte de friptură de porc, ciorbă de pasăre, sarmale, salată de sfeclă roșie și cozonac. Bolnavii cu regim special, dar care nu au o dietă foarte restrictivă, vor primi la rândul lor friptură și sarmale, însă pe bază de pasăre.
De sărbători, nici o secție din Spitalul Suceava nu va fi închisă, așa cum se întâmpla în anii anteriori, când sectoare de boli cronice ca Balneo-Fizio-Terapie sau Dermatologie își suspendau activitatea. Măsura nu a mai fost luată în condițiile în care în 2012 Spitalul Suceava a devenit acreditat ca spital de urgență.
De menționat că de Crăciun și Revelion Unitatea de Primire a Urgențelor va funcționa cu program normal. Pe data de 24 și 31 decembrie în celelalte sectoare se va munci după un program de weekend, cadrele medico-sanitare urmând să recupereze în 2013 zilele lucrate.