iDieta.ro îți propune un meniu complet pentru un prânz într-o zi de vară. Rețetele sunt ușor de preparat și foarte gustoase. Poftă bună!
Felul I: Supa de ciuperci
5-6 porții
Timp: 25 minute
Ingrediente:
200 gr. de ciuperci proaspete
3-4 linguri de faină albă
2-3 linguri de unt
300 ml de lapte
2 cepe tocate
¼ linguriță de praf de piper
4 lingurițe de smântână
Sare
Preparare:
Într-o oală cu apă adaugă ceapă tocată și ciupercile și adu la fierbere. Scurge apa, lasă la răcit legumele fierte și introdu-le în robotul de bucătărie.
Într-o tigaie încinsă pune untul și prăjește făina până devine aurie. Adaugă laptele amestecând în continuu. Lasă pe foc până când compoziția se îngroașă și devine o pastă de culoare albă.
Adaugă piureul de ciuperci peste sosul de faină și adu la fierbere pentru câteva minute.
Presară sarea, piperul și amestecă bine.
Se servește fierbinte, ornată cu smântână
Felul II: Salata de pui
Porții: 4
Timp: 30 minute
Ingrediente:
250 gr. piept de pui la grătar
1 cană de maioneză
½ cană de țelină tocată
1 ou fiert tare, tăiat rondele
½ linguriță de piper
2 frunze de salată verde pentru fiecare porție
Sare
Preparare:
Amestecă toate ingredientele, cu excepția frunzelor de salată și a pieptului de pui tăiat cubulețe. Pune la congelator pentru câteva minute.
Într-o cupă de înghețată așează 2 frunze de salată și în interiorul acestora pune cubulețe de piept de pui. Adaugă 2 linguri din amestecul răcit peste pui.
Se servește rece.
Desert: Prăjitura de lămâie
Porții: 4
Timp: 1 oră
Ingrediente:
Pentru blat
10 biscuiți mari, pisați
2 linguri de unt, topite
Pentru compoziție
200 gr. brânză de vaci
½ cană de iaurt
4 linguri de zahăr
1 linguriță de suc de lămâie
1 linguriță de coajă de lămâie rasă
5 picături de esență de lămâie
2 linguri de marmeladă de portocale, fără zahăr (opțional)
Preparare:
Pentru blat: amestecă untul topit cu biscuiții și așează acest mix pe fundul unei tăvi cu diametru mic. Ține la frigider până se întărește untul.
Pentru compoziție: amestecă brânza de vaci în robotul de bucătărie până când devine fină și omogenă, adăugând lapte cald dacă este nevoie. Combină cu celelalte ingrediente și amestecă până obții o pastă omogenă.
Pentru crustă: într-o tigaie, combină marmelada cu 1 lingură de apă și amestecă la foc mic. Răcește ușor mixul.
Compoziția se toarnă peste blatul de biscuiți și se ține la frigider până se întărește. Toarnă marmelada caldă peste compoziție și lasă la răcit 10-15 minute.
Se taie și se servește rece.
Sursa www.idieta.ro