Supă cremă cu crutoane
Ingrediente: 6 cartofi potriviți, 1 țelină, 1 păstârnac, 1 ceapă, 1 legătură de pătrunjel, sare, piper, crutoane din pâine graham.
Mod de preparare:
Curăță zarzavatul pentru supă, inclusiv cartofii și pune totul la fiert în apă cu sare. Trece-le apoi printr-o sită deasă.
Subțiază crema astfel obținută cu zeama în care au fiert. Pune din nou pe foc să mai dea un clocot. Potrivește gustul de sare și piper. Servește supa caldă cu crutoane deasupra și puțină verdeață.
Sugestie: Dacă vrei ca legumele să fiarbă repede, taie-le în cuburi mici. Înainte de a opri focul, adaugă 1 lingură cu ulei de măsline.
Sarmale cu stafide și nuci
Ingrediente: 1 kg varză murată, 4 linguri cu pastă de tomate, 100 g stafide, 100 g miez de nucă, 75 g orez, 1 ceapă, ulei, sare.
Mod de preparare:
Înmoaie stafidele în apă rece. Trece-le prin mașină de tocat împreună cu nuca. Călește ceapa, adaugă orezul și stinge cu pastă de tomate. Pune stafidele și nuca și lasă să fiarbă 10 minute.
Potrivește de sare și umple cu această compoziție foile de varză. Tapetează fundul vasului cu foi de varza, apoi așează sarmalele. Acoperă cu foi de varză și toarnă apă. Lasă-le să fiarbă la foc mic.
(www.mami.ro/retete-culinare)