„Mașine agronomice”
„Noi avem totdeauna în deposit și primim comandă pentru locomobile și mașine de îmblătit cu vapor, vârtejuri stabile și transportabile, mașine de îmblătit țântuite și cu leațuri de căpcană, mașine de semănat în rânduri și de-a latul, mașine de cosât și de secerat ale lui Wood, recunoscute de cele mai bune, și mașine de legat de cea mai nouă construcțiune, mașine pentru desfăcatul păpușoiului, mori de vânturat și cilindre de sortare, mori de urluit și măcinat, mașine pentru tăietul siccei și napilor, proasce și pompe, tot felul de pluguri și părți de reservă cu cele mai eftine prețuri de fabrică”.
„Gazeta Bucovinei”, Anul II, nr. 17, Cernăuți, Martie 1892.
„Declarație de non-asociere”
„Cu orice risc, în urma discuțiilor purtate la miezul nopții, moment de maximă responsabilitate al unui vrăjitor onest, declar că noi, magicienii, horoscopiștii de calibru greu, escroci devotați subconștientului, nu ne vom constitui în nici o asociație, sindicat sau partid. Puterile oculte ne-ar scăpa din mâini ca o fereastră trîntită de vînt în clipa în care, din cauza unei chirii abuzive, a unui impozit exagerat sau, ferească Sabaot, a unui proces, ar trebui să intrăm în grevă. Primul pericol ar fi acela de a ne ieși din mînă, sînteți de acord că nu v-ar conveni să citiți în horoscopul zilei că o să aveți mari împliniri și toată ziua să adunați amenzi pentru traversatul străzii pe roșu, oricît de imposibilă ar părea o astfel de situație, cînd este suficient să te repezi la polițist și să-i strigi în față: « Ce ai mă cu libertatea mea!». Al doilea pericol ar fi discreditarea maximei noastre disponibilități. Al treilea și cel mai mare pericol ar fi automedicația, și aici nu este vorba de un piramidon, ci de chiar stabilitatea profesiunii noastre…”.
„Papagalul” (Săptămînal de satiră și umor, cînd de dreapta, cînd de stînga), Anul I, nr. 4, Martie 1990.
„Chiotul locomotivei”
„În dimineața aceea de iarnă, din depoul de locomotive din Câmpulung ieșea o locomotivă mare din seria 150. Locomotiva scrîșni din roți, pufăi de câteva ori scurt, apoi se puse în mișcare. Din marchiză, mecanicul zîmbea voios…Seara s-a lăsat încet. Înspre Strigoaia urca din greu un tren. Chiotul locomotivei se revărsa ca un torent peste păduri. Era locomotiva tovarășului Zavodnic, care se întorcea din parcurs”.
„Zori Noi”, Anul XIII, nr. 3486, 1959.