Foame

Masa bolnavilor de la Spitalul Județean, servită cu întârziere



– În prima zi de la închiderea bucătăriei spitalului din motive de igienizare, pacienții au mâncat de la restaurant, dar după circa o oră și jumătate de așteptări
– Mașinile societății desemnate să asigure transportul mâncării nu au ajuns la timp la spital
Ieri, în prima zi de la închiderea bucătăriei Spitalului Județean Suceava din motive de igienizare, bolnavii internați au mâncat de la restaurant, însă cu o întârziere de aproape o oră și jumătate.
Masa de prânz le-a fost servită pacienților în jurul orei 14.00, în condițiile în care ora obișnuită este 12.30, vina pentru decalaj fiind atribuită de reprezentanții spitalului firmei transportatoare.
Potrivit staff-ului unității sanitare, mașinile societății desemnate să aducă mâncarea de la restaurant au ajuns la spital după ora stabilită inițial, respectiv 13.00, în loc de 12.00, iar până când mâncarea a fost dusă pe secții și împărțită bolnavilor a mai durat cel puțin jumătate de oră.
“Sunt 30 de secții și durează. A fost prima zi, dar cu siguranță de mâine va fi mai bine. Vom ști cum să ne organizăm”, au arătat oficialitățile Spitalului Județean.
Din cauza foamei sau nu, bolnavii celei mai mari unități sanitare au avut ieri numai cuvinte de laudă vizavi de mâncarea care le-a fost servită la prânz. Părerea generală a pacienților a fost că hrana preparată la restaurant a fost mult mai bună decât cea gătită în spital. Bolnavilor care luau masa la comun li s-a servit supă cremă cu crutoane și orez bulgăresc cu piept de pui, în timp ce lehuzele au primit borș țărănesc cu fidea și ostropel de vită cu mămăligă, iar diabeticii supă de zarzavat cu tăiței și friptură de pui cu orez. La desert, tuturor li s-au împărțit mere.
Chiar dacă nu a fost pentru prima oară când spitalul a servit așa ceva, acestea fiind meniurile obișnuite, stabilite de comun acord cu dieteticianul unității, iar alocația de hrană a rămas aceeași, mâncarea a fost apreciată de majoritatea bolnavilor ca fiind “mai consistentă și mai gustoasă”. Seara, la cină, pacienții urmau să aibă parte de macaroane cu telemea, biscuiți și ceai.
Bucătăria Spitalului Județean Suceava a fost închisă începând de ieri, din motive de igienizare. Până la finalizarea lucrărilor de reabilitare, în jurul datei de 15 decembrie, prânzul și cina bolnavilor (circa 2000 de porții în total), vor fi preparate la restaurantul Gloria. Mâncarea va fi transportată la spital cu mașini aparținând firmei Trans DMV Europa, în vase speciale, împrumutate de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Autoritatea de Sănătate Publică Suceava a anunțat că va monitoriza atent, din punct de vedere igienico-sanitar, întregul traseu al alimentelor, adică de la producător și până la pacient.



Recomandări

Preotul Alexandru Lungu și polițistul Daniel Ceclan vor să construiască un spital pentru copii și mame în Suceava

Preotul Alexandru Lungu și polițistul Daniel Ceclan vor să construiască un spital pentru copii și mame în Suceava
Preotul Alexandru Lungu și polițistul Daniel Ceclan vor să construiască un spital pentru copii și mame în Suceava

Spitalul Suceava va avea curând saloane ATI cu camere video, a anunțat deputatul Emanuel Ungureanu, după o discuție cu Gheorghe Șoldan

Deputatul USR de Suceava Emanuel Ungureanu, directorul medical, dr. Valeriu Gavrilovici, și de purtătorul de cuvânt, dr. Monica Terteliu Băițan
Deputatul USR de Suceava Emanuel Ungureanu, directorul medical, dr. Valeriu Gavrilovici, și de purtătorul de cuvânt, dr. Monica Terteliu Băițan

Directorul medical al spitalului din Suceava, dr. Valeriu Gavrilovici, este doctor în științe medicale și șef de lucrări la Facultatea de Medicină