Rezultate

Marele premiu și patru medalii de aur, adjudecate de Universitatea Suceava în cadrul unui salon internațional de cercetare și inventică



La salonul „Proinvent” USV a participat cu 12 invenții
La salonul „Proinvent” USV a participat cu 12 invenții

Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava (USV) a câștigat marele premiu al juriului, patru medalii de aur și cinci diplome de excelență în cadrul celei de-a XII-a ediții a Salonului Internațional al Cercetării, Inovării și Inventicii „Proinvent 2014”. Această ediție a salonului „Proinvent” a avut loc în perioada 18-21 martie 2014, la Cluj-Napoca.
Manifestarea a adunat peste 50 de participanți din țară și străinătate, USV participând cu 12 invenții.
Câștigătorii
Marele premiu al juriului și diploma de excelență pentru contribuția remarcabilă în domeniul creativ tehnico-științific au fost acordate prof. dr. ing. Dorel Cernomazu.
Diploma de excelență și medalia de aur au fost acordate proiectului „Microindicatoare pentru sensul de rotație a câmpului magnetic învârtitor și pentru succesiunea fazelor” realizat de Dorel Cernomazu, Elena-Daniela Olariu, Niculina Crețu, Mihaela Gugoașă, Constantin Ungureanu, Iulian Baciu, Ștefan Georgescu, Nicolae Sorea, Ilie Prisacariu, Mihaela Brândușa Negru și Corneliu Buzduga.
O altă diplomă de excelență și medalie de aur a primit proiectul „Motoare solare liniare cu actuatoare cu parafină și tub Bourdon”, al cadrelor Dorel Cernomazu, Leon Mandici, Adrian Graur, Ilie Nițan, Mihai Rață, Dan Laurențiu Milici, Mariana Rodica Milici, Cristina Prodan, Ilie Romaniuc și Iulian Baciu.
Tot diploma de excelență și medalia de aur au primit Mihaela Brândușa Negru, Ilie Nițan, Ilie Romaniuc, Mihai Rață, Dan Laurențiu Milici, Mariana Rodica Milici, Cristina Prodan, Elena-Daniela Olariu și Dorel Cernomazu, pentru proiectul „Instalații pentru modelarea unor efecte la ferofluide”.
Cu diploma de excelență și medalia de aur a mai fost premiat proiectul „Sistem pentru estimarea riscului de avalanșă” al următorilor: Călin Ciufudean, Corneliu Buzduga, Abel Torac, Sergiu Pața, Luciean Luncașu.
Salonul „Proinvent” se dorește a fi un loc de întâlnire al inventatorilor atât cu potențialii utilizatori, cât și cu publicul larg.
Dintre universitățile tehnice participante la această ediție se pot enumera: Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Politehnică din București, Universitatea Politehnică din Timișoara, Universitatea Tehnică a Moldovei, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Universitatea din Pitești și Universitatea Petrol Gaze din Ploiești.



Recomandări

Proiecte de cercetare premiate cu patru premii și cinci medalii la Olimpiada de Creativitate Științifică

Proiecte de cercetare premiate cu patru premii și cinci medalii la Olimpiada de Creativitate Științifică
Proiecte de cercetare premiate cu patru premii și cinci medalii la Olimpiada de Creativitate Științifică

Profesori, cercetători și studenți ai Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, premiați cu aur și argint la Euroinvent 2025