Fiecare an începe pentru elevii Colegiului Tehnic “Alexandru Ioan Cuza” Suceava cu o sărbătoare de suflet – cea închinată poetului Mihai Eminescu și, deși are aceeași semnificație în fiecare an, această sărbătoare aduce ceva în plus de fiecare dată: o altă interpretare sau o altă muzicalitate a versurilor, o altă perspectivă asupra naturii și iubirii, o altă modalitate de exprimare a iubirii de țară.
„An de an, elevii colegiului nostru îl descoperă pe Eminescu altfel și ni-l prezintă într-o manieră proprie”, mărturisesc reprezentanții școlii.
Așa s-a întâmplat și în acest an, când proiectul “Dor de … Eminescu” a coroborat eforturile membrilor catedrei de Limba și Literatura Română cu cele ale profesoarei Tatiana Baciu pentru realizarea unui recital de muzică și poezie.
Rând pe rând, în sala amfiteatru a colegiului, au coborât personajele poeziei “Luceafărul”, au răsunat acordurile muzicale care au readus în mintea celor prezenți versurile poeziilor “Sara pe deal” și “Pe lângă plopii fără soț..” și l-au “revăzut” pe Eminescu în cele mai importante momente ale vieții și carierei lui grație unei prezentări realizate de prof. Elena Ignat.
Cu aceeași ocazie, bibliotecara Stela Andrușcă a organizat o expoziție de carte însoțită de articole scrise de criticii vremii în care este omagiată opera scriitorului.
Proiectul inițiat și coordonat de prof. Domnica Josan, director al colegiului, de prof. Beatrice Filipiuc, director adjunct, dar și de prof. Huțu Elena Monica, consilier educativ, au recreat atmosfera specifică marilor momente de sărbătoare, pe care românii adevărați se încăpățânează să le organizeze pentru păstrarea identității lor.