1. Crap la cuptor cu sos de vin
1 crap fără cap, 1 ceașcă de ulei, 1 pahar vin alb, 1 lingură bulion, usturoi, sare, piper boabe, 1 lămâie.
Se curăță peștele, se crestează în câteva locuri pe spate, se sărează și se lasă să stea o jumătate de oră înainte de a se pune în tavă. Se prepară un sos din: 1 ceașcă apă caldă, 1 lingură bulion, usturoi curățat și tăiat mărunt, vin, sare și piper boabe. Peștele se așează într-o formă, se acoperă cu sosul și se introduce la cuptor pentru o oră. Se servește cald, stropit cu zeamă de lămâie și cu garnitură de cartofi fierți.
2. Borș de pește
Durata de preparare: 1 h
Ingrediente:
1 și 1/2 litri apă, 6 bucăți pește, 1 morcov, 1 rădăcină pătrunjel, 2 cepe, sare, 2-3 cești borș, 4-5 roșii sau 200 ml bulion, pătrunjel verde, leuștean
Mod de preparare:
Se fierbe zarzavatul tăiat fire lungi și ceapa tăiată mărunt, în apă cu sare. Se adaugă borșul, după ce zarzavatul este bine fiert, apoi bucățile de pește, care mai întâi au fost frecate cu sare. Se fierbe la foc potrivit, să nu se sfărâme peștele. Se mai adaugă felii de roșii sau bulion. Se poate servi rece sau cald, după gust, cu pătrunjel și leuștean. Se poate adăuga și o ceșcuță de orez, care se fierbe cu zarzavatul.
Observații: Se poate prepara și fără zarzavat. (www.rapitori.ro)


