Supă cremă de legume
Ingrediente:
– 3-4 morcovi medii
– 2 rădăcini de pătrunjel
– 2 țeline mici
– 6 cartofi potriviți
– crutoane
– 2-3 cepe
-1 legătură pătrunjel
– sare, piper
– 1 ardei
– 3-4 linguri ulei
– 1/2 lămâie
Mod de preparare
Se spală și se taie legumele mărunt. Se pun la fiert într-o oală mare cu apă și piper până se sfărâmă. Când toate legumele sunt fierte, le scoatem și le mutăm într-un castron (exceptând ceapa pe care o dăm afară de tot) unde le pasăm până obținem o cremă. Se adaugă apoi zeama care ne-a rămas, dar cu măsură astfel încât să nu fie prea subțire. Iar dacă rămâne prea consistentă mai putem adăuga apa. La sfârșit adăugăm verdeață, sare și lămâie după gust. Se servește cu crutoane.
Cornulețe de post
Ingrediente
– 250g de margarină
– 150 g de zahăr
– 3 linguri de rom
– coaja de lămâie
– 205 g făină
– gem sau rahat pentru umplutură
Mod de preparare
Se freacă margarina cu zahărul până se face spumă. Se adaugă pe rând celelalte ingrediente, se frământă bine, astfel încât să se obțină un aluat potrivit de moale. Se întind foi, se taie triunghiuri. Se umplu cu rahat sau gem și se împăturesc în forma specifică.
Se pun la copt la foc potrivit.
După ce sunt scoase din cuptor, dar înainte să se răcească, sunt pudrate cu zahăr pudră din belșug.
Cornulețe fragede
Ingrediente
– 1 pachet margarină
– 5 linguri de apă
– 1 lingură de oțet
– 10 g de sare
– făină
– gem sau rahat
Mod de preparare
Se face un aluat de consistență medie, cu margarină, apă, făină, sare.
Se împart într-un număr de părți egale și se umplu cu gem sau rahat. Se împăturesc și se coc la foc potrivit aproximativ 10 minute.
(www.egirl.ro )


