Mâncarea japoneză – sănătate și deliciu într-un singur meniu



Mâncarea japoneză - sănătate și deliciu într-un singur meniu
Mâncarea japoneză - sănătate și deliciu într-un singur meniu

Mâncarea japoneză a devenit cunoscută pentru faptul că este mereu proaspătă, ușor de preparat și are un nivel scăzut de grăsimi. Iată cum puteți introduce câteva preparate delicioase tipic japoneze în meniul dumneavoastră zilnic, care vă vor ajuta să fiți mereu în formă.
Bucătăria japoneză are o reputație de invidiat încă din cele mai vechi timpuri, având un rol foarte important în menținerea femeilor orientale mereu tinere și frumoase. Dar, în zilele noastre, secretele bucătarilor japonezi au ajuns și în Occident, astfel că oricine se poate bucura de magia preparatelor lor.
Sushi este unul dintre cele mai cunoscute produse japoneze, în afara granițelor Japoniei, dar bucătăria acestei țări nu se reduce doar la atât. Ceaiul verde, tofu (brânză de soia – n.r.), legumele proaspete, orezul sau supele delicioase – toate acestea fac parte din meniurile tradiționale japoneze. Faptul că aceste diete funcționează perfect este demonstrat și de rapoartele Organizației Mondiale a Sănătății potrivit cărora în Japonia se înregistrează cea mai scăzută rată a obezității. Totodată, femeile japoneze au cea mai mare medie de viață și cea mai mică rată a problemelor cardio-vasculare.
Ingredientele unui meniu tipic japonez
Un meniu tipic japonez trebuie să includă pește, legume de sezon, tofu marinat și orez maroniu. Toate aceste delicatese sunt foarte ușor de preparat, au un gust extraordinar și sunt sănătoase. Bineînțeles, nu trebuie uitat ceaiul verde – „secretul” celor mai multe fotomodele pentru a-și menține silueta.
Puteți să preparați mâncarea japoneză acasă foarte ușor, majoritatea supermarket-urilor având toate ingredientele necesare. Astfel, pentru sushi aveți nevoie de un fel de rogojină din bambus, alge nori, orez special pentru sushi, oțet aromat și legume de sezon. Alga nori (Porphyra yezoensis) are un conținut ridicat de hidrocarbonat, proteine, vitamine și minerale, ajutând organismul să asimileze în special calciu și fier. Încă din cele mai vechi timpuri, ierburile de mare au fost consumate pentru îmbunătățirea circulației sangvine și a funcționării inimii. Bineînțeles, nu trebuie să vă lipsească peștele crud, care poate fi somon sau ton. De asemenea, castraveții și avocado sunt legume excelente pentru umplutură. Nu uitați să cumpărați și un sos de soia, un tub de wasabi (hrean japonez) și un borcan de ghimbir.
Dacă vreți să experimentați tradiția japoneză până la capăt, folosiți două bețișoare speciale pentru a „pescui” bucățelele de sushi și boabele de orez din boluri. Este bine să mâncați bucățelele de sushi fără să mușcați, pentru că riscați ca acestea să se „dezmembreze”. Dacă trebuie să folosiți bețișoarele pentru a vă servi dintr-un bol comun, așezat pe masă, în mijlocul musafirilor, întoarceți-le invers, astfel încât partea care atinge mâncarea din vas să nu fie aceeași cu cea care atinge buzele dumneavoastră.
Pentru a vedea cât de simplu se prepară un astfel de meniu, nu trebuie decât să vă opriți la primul supermarket care vă iese în cale și să cumpărați ingredientele indicate.
(Click News)