Grecii se numără printre cei mai notorii gurmanzi din lume, mâncărurile lor fiind foarte apreciate în Europa. Cu toate acestea, după cum informează site-ul Yahoo!News, majoritatea occidentalilor se feresc să intre în restaurantele grecești, temându-se că produsele culinare servite în aceste locale sunt prea condimentate. Nimic mai departe de adevăr.
Mâncarea grecească nu seamănă câtuși de puțin cu cea mexicană. Grecii nu folosesc nici un condiment pe care să nu îl aveți și dumneavoastră în bucătărie. În plus, spre deosebire de uleiul de floarea soarelui, care distruge inima și stomacul occidentalilor, uleiul de măsline este excelent pentru o alimentație sănătoasă.
Astfel, nu trebuie să vă temeți de bucătăria grecească, ci să intrați cu curaj în primul restaurant de acest tip pe care îl întâlniți.
Dacă vă aflați în vizită în Grecia, veți avea mari probleme să găsiți o masă liberă, mai ales în perioada mai-octombrie, în centrul Atenei. Însă, odată ce ați reușit să găsiți un loc liber, șefii de sală vă vor invita în bucătărie, pentru a vă alege meniul preferat. Acolo veți găsi o masă plină cu tot felul de bunătăți, care de care mai apetisante. Alegeți ceea ce vă face cu ochiul și nu vă temeți să-l întrebați pe bucătar: „Tea ee neh aff-toe?” (n.r. – „Ce este acesta?”). Bineînțeles, puteți întreba simplu, în limba engleză: „What is this?”. Veți avea surpriza să constatați că majoritatea angajaților restaurantelor din Grecia cunosc limba engleză.
După ce vă veți întoarce la masa dumneavoastră, veți fi servit cu produsul ales în doar câteva minute. Tot ce vă mai rămâne de făcut este să vă bucurați de mâncarea excelentă care vă este servită.
(Click News)