Serviciu externalizat

Mâncarea bolnavilor de la Spitalul Suceava va fi gătită de o firmă privată



Mâncarea bolnavilor internați la Spitalul Suceava va fi pregătită în viitor de o firmă particulară, cu care conducerea unității va încheia un contract de prestări servicii. Așa a informat directorul Vasile Rîmbu, care a arătat că intenționează să externalizeze blocul alimentar, chiar anul acesta, din rațiuni ce țin mai mult de calitate și imagine decât de partea financiară.
Șeful Spitalului Suceava a explicat că, în 2008, bucătăria unității a fost complet renovată și dotată, cu excepția unor spații, cum ar fi cele de depozitare și păstrare a alimentelor, și a precizat că reabilitarea încăperilor care n-au fost supuse atunci modernizării va constitui una dintre condițiile impuse firmei care va câștiga licitația. El a subliniat că societatea desemnată să se ocupe de hrana bolnavilor va trebui să preia și personalul angajat la bucătărie.
Mâncarea va ajunge la bolnavi în caserole
„Externalizarea bucătăriei nu ne avantajează prea mult economic, însă va fi extraordinar din punct de vedere al calității hranei și a imaginii spitalului. Noi, acum, negociind singuri pentru alimente, facem niște economii, însă când vom lucra cu alții va trebui să avem ca reper alocația legală de hrană. Și la ora actuală mâncarea este corespunzătoare, atâta vreme cât în meniu avem caș proaspăt, crenvurști sau pulpă dezosată. Nu ne comparăm cu pensiunile sau hotelurile, ci cu spitalele din țară și județ, și de aceea zic că hrana este bunișoară. Totuși, eu am avut multe nemulțumiri la acest capitol și cred că, pe viitor, prin externalizarea serviciului de bucătărie, anumite probleme vor fi îndepărtate”, a spus Vasile Rîmbu, adăugând că mâncarea va ajunge la bolnavi în caserole.