Mâncare sănătoasă în post



Pizza de post Ingrediente: făină de grâu, drojdie, ulei, ardei în sos, măsline, ciuperci, sare și piper.
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu drojdia dizolvată în puțină apă călduță și sare. Se face un aluat în care, pe parcursul frământării, se adaugă și ulei. Se întinde o foaie de aluat în tava unsă cu margarină și tapetată cu făină.
Separat, ceapa tăiată peștișor și morcovul dat prin răzătoare se călesc. Se adaugă ciupercile. Se pune sare și piper după gust. Pe foaia întinsă în tavă se întinde sosul cu ardei (în lipsă, se face un sos din bulion, cu puțină apă sau ketchup) peste care se pune compoziția (tocănița cu ciuperci), uniform pe tot blatul. Se amestecă cu măsline tăiate feliuțe. Se dă la cuptor 30-40 de minute.
Mere la cuptor
Ingrediente: mere, gem (dulceață de vișine), margarină, zahăr.
Mod de preparare:
Merele se spală, se scobesc de cotoare. În scobitură se pune puțină margarină, puțin zahăr și o linguriță de dulceață. Se așează în tava unsă cu margarină și se dau la cuptor până se înmoaie.
(pr. Cezar TABARNA și Narcisa BALABAN)