6 porții – 45 minute
- 8 ouă
- 10 crenvurști
- 3 cepe
- 1 ardei gras
- 4-5 roșii
- 1 morcov
- 100ml ulei
- 1 leg. pătrunjel
- ± sare, piper
Tocați mărunt ceapa și morcovul și căliți-le în 50ml ulei, 10 minute. Adăugați crenvurștii tăiați în felii și ardeiul gras tăiat în cubulețe. După 10 minute puneți roșiile opărite, curățate de pielițe și tăiate în cubulețe. Adăugați 1 ceșcuță apă fiartă, potriviți de sare și piper și lăsați să fiarbă la foc mic 10-15 minute. Din cele 8 ouă faceți o omletă pe care zdrobiți-o cu furculița și puneți-o în cratița cu mâncare. Puneți și verdeața tocată mărunt și mai lăsați la foc mic 3-4 minute. (Elena Irimia – Iași)