Căpșune și pasiune, seducție și ciocolată, frișcă și senzualitate. Mâncarea și sexualitatea au lăsat din totdeauna loc imaginației.
Există sau nu alimente afrodisiace? Sunt voci care susțin că anumite alimente conțin un compus chimic care îi face pe oameni să devină mai pasionați de sex și altele care spun că singurii compuși chimici capabili să provoace dorința sunt feromonii, care însă se miros, nu se mănâncă. Există însă și persoane care dau frâu liber formelor, artei și imaginației pentru că, potrivit acestora, cel mai bun afrodisiac rămâne mintea.
În Germania a fost lansată recent o carte intitulată „Desserts fur Veliebte” („Deserturi pentru amanți”), realizată de Ulrich Grolla, și care cuprinde numeroase rețete pentru petrecerea momentelor intime alături de partener. Fotograful german a combinat cum nu se poate mai bine arta fotografică și cea a bucătăriei și a erosului. În cele 96 de pagini ale cărții sunt prezentate 41 de rețete ce pot fi savurate pe trupul persoanei iubite.
O căpșună și o felie de ananas combinate cu frișcă sau cu zahăr pudră pot face minuni atunci când vine vorba despre momentele intime. Formele, dar și mirosul alimentelor au capacitatea de a stimula toate simțurile. Grolla a realizat unele dintre cele mai apetisante deserturi, pe care le-a expus pe corpul nud al unor frumoase și senzuale modele, urmând sfaturile lui Dalai Lama, care spunea „dedicați-vă dragostei și bucătăriei cu toată inima”.
Apetisante în toate înțelesurile cuvântului, deserturile au fost expuse în mod artistic pe corpurile modelelor. Acordându-se atenție celor mai mici detalii, trupurile modelelor au fost acoperite cu felii de ananas, cireșe, frișcă, miere zahăr, praline sau căpșune.
Body sushi – artă și mâncare
În Japonia există o adevărată artă legată de expunerea mâncării pe trupul gol al femeilor. Se numește body sushi și constă în servirea tradiționalului sushi, preparatul pe bază de pește crud însoțit de alge, orez sau ouă de țestoasă, direct de pe corpul nud al femeilor. Clienții restaurantelor unde se servește în această manieră au posibilitatea de a mânca direct de pe „platourile umane”. O astfel de experiență reprezintă, așa cum au spus mulți dintre cei care au avut ocazia să savureze o astfel de masă, „o adevărată celebrare a nudului, mâncării și artei”. Chiar dacă sunt întâlnite în special în Orient, în ultima perioadă astfel de restaurante au apărut și în America și Europa.
Rețete pentru momentele intime
Folosindu-vă de o felie de ananas, o linguriță de înghețată de vanilie, o felie din fructul pasiunii, un cub de ciocolată și amareto, puteți realiza propriul desert pe pielea partenerului. Altă rețetă pe care o puteți prepara pe corpul persoanei iubite este gelatina de fructe. Aveți nevoie de 0,5 litri de suc de fructe, un pic de suc de lămâie, gelatină și zahăr. Puneți timp de cinci minute gelatina în apă rece. Încălziți jumătate din cantitatea de suc de fructe fără a o fierbe. Puneți gelatina în suc și amestecați bine, adăugând încet cantitatea de suc oprită, spoi sucul de lămâie și zahărul. Lăsați să se răcească, apoi puteți trece la decorarea corpului partenerului în funcție de imaginație. La final, decorați totul cu frișcă.