Sfidând atmosfera hibernală din ultimele zile, Restaurantul Latino propune sucevenilor o „evadare culinară” la sfârșit de săptămână.
Evenimentul, ce poartă marca maestrului culinar francez Raphael Beringer, se va desfășura pe parcursul zilelor de vineri, sâmbătă și duminică (3-5 februarie) și va propune oaspeților restaurantului un meniu rafinat, inspirat din savuroasa bucătărie franceză – „Paté de pasăre în crustă, cu foie gras stropit cu vin de Porto”, „Blanc de doradă cu ulei de măsline, praz și unt aromat cu șampanie” sau „Biscuite de casă cu cremă de vanilie, ploaie de fistic și gelée de fructe de pădure”, sunt doar câteva dintre micile „capodopere” ispititoare din care puteți gusta la acest sfârșit de săptămână.
Maestrul Raphael Beringer are peste 25 de ani de experiență în gastronomie, majoritatea petrecuți ca bucătar în restaurante cotate cu 2 stele de prestigiosul ghid Michelin (3 fiind maximul, iar obținerea unei stele Michelin reprezentând apogeul carierei unui bucătar). A primit numeroase distincții, printre care „Bucătarul anului” în regiunea Rhône-Alpes.
Maestrul Beringer se află la Suceava pentru a superviza și coordona Restaurantul MOSAIK, din cadrul noului hotel de 4 stele SONNENHOF, a cărui deschidere va avea loc pe data de 15 februarie a acestui an.
Timp de cinci luni cât va face parte din Echipa Restaurantului Mosaik, maestrul va încerca să creeze un meniu inedit, bazat pe conceptul „călătorii culinare” și inspirat din bucătăriile unor țări precum Franța, Austria, Italia sau Cehia.
„Zilele bucătăriei franceze” se înscriu în seria de evenimente cu care Echipa „Latino” i-a obișnuit deja pe suceveni – weekend gastronomic asiatic, zilele bucătăriei Lyoneze, zilele bucătăriei românești, etc.